Ordförande i Bostadsrättsföreningen

Publicerad 15 november, 2014

För er som hängt med ett tag så vet ni att jag är ordförande i min bostadsrättsförening. Jag har varit aktiv i styrelsen i snart två år vilket har varit otroligt lärorikt och givande. Jag har fått inblick i hur man sköter fastigheten samt ekonomin kring denna. Jag har knutit massor av bra kontakter när det gäller både hantverkare, bankpersoner och olika lokala aktörer. I det stora hela en väldigt bra skola.

Samtidigt så är det en tidskrävande uppgift och nu till våren är det nyval på min post vilket innebär att jag måste fundera på om jag vill fortsätta eller inte. Sett ur ett ekonomiskt perspektiv så är timlönen väldigt dålig. I slutändan får jag ut ca 15 000 kr brutto om jag inte minns helt fel. Detta motsvarar ca 1250 kr per månad och räknar jag med att jag lägger i snitt 10 timmar per månad så blir det en timlön på ca 125.

Om jag arbetar en timme över på jobbet så ger det mig ca 320 kr vilket är nästan 3 gånger så mycket. Räknar jag dessutom med allt ansvar som ordförandeposten innebär så är det väldigt dåligt betalt för besväret.

För att tjäna motsvarande peng skulle det innebära ca 50 övertidstimmar på ett år eller ca 4 per månad. Inte speciellt mycket med andra ord. Så sett ur ett ekonomiskt perspektiv så är det bästa valet att tacka för mig och säga ifrån mig ordförandeklubban.

Det som också talar emot är alla gnälliga kärringar som gnäller på städning av de gemensamma utrymmena osv.

Det som väger upp på plussidan är att jag får en väldigt bra inblick i föreningen och ser hur lägenhetspriserna varierar. Samtidigt så känns det mer och mer som det inte är värt besväret.

Vad säger ni är det dags att frånsäga sig posten eller hur skulle du har gjort?


2 thoughts on “Ordförande i Bostadsrättsföreningen

 1. Fredrik von Oberhausen

  Det lâter som om du ska delegera minst 7 timmar i mânaden för att det ska bli mer attraktivt och varje extra delegerad timme ger en härlig inkomst. Om det inte finns möjlighet till delegation dâ är valet en väldigt enkel beräkning.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej Fredrik!
   Du menar alltså att jag ska delegera till andra medlemmar i styrelsen? Hmm ingen dum ide faktiskt. Jag måste nu tänka på detta minst eller två gånger till.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *