Oavsiktlig Trading

Publicerad 26 oktober, 2013

Jag har den senaste tiden stuvat om lite i portföljen kan man säga. Ibland tvingas jag helt enkelt att tradea, eller snarare byta positioner i ett kort perspektiv, även om det är raka motsatsen till min investeringsfilosofi.

Framförallt handlar det om när bolag som jag analyserat och satt en köpkurs, plötsligt faller på grund av det ena eller det andra vilket kan skapa köplägen jag inte vill missa.

Två sådana aktier jag nu plockat in är Volvo B som jag plockade in kring 89 kr efter att den föll tillbaka på rapporten. Volvo är en väldigt välskött och fint bolag som jag vill ha i min långa portfölj. När den nu tappat ganska mycket den senaste tiden ser jag det som ett tillfället att börja ta position i aktien.

Den andra aktien som jag plockat in en post i är Cision, bolaget som felaktigt gick ut med det falska Fingerprint pressmeddelandet. Cision är ett bolag vars aktie varit pressat redan innan denna händelse. När nu aktien föll tillbaka ännu mer i samband med scammen i Fingerprint, tycker jag nu att det kan vara läge att ta en position.

De tjänster som Cision levererar är sådana som bolagen är beroende av och därför måste anlita. En mellanhand med andra ord som bolagen inte kan kringgå. Mer om detta bolag längre fram.

SSAB och ljuset i tunneln
Även SSAB kom med rapport i fredags och levererade en vinst som var betydligt sämre än analytiker kårens estimat. Nu är jag inte en person som endast jämför med vad analytikerna gissar att siffrorna ska vara och går på det. Det jag plockade med mig från rapporten var framförallt att efterfrågan i framförallt Nord Amerika nu verkar ta fart vilket är otroligt positivt.

Samtidigt så kommer de aviserade prishöjningarna att rullas ut framöver något som jag tror kommer få en väldigt positiv inverkan på resultaten, framförallt i början av nästa år.

Nu gäller det bara att Europa börjar handla mer stål och samtidigt är villiga att betala mer för det.

Jag kommer nästa månad få en lite större aktieoptions bonus från jobbet vilket kommer påverka min månadsrapport positivt. Dessa pengar kommer samtidigt ge mig mer utrymme för att investera framöver, något som tacksamt tas emot.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *