Nytt Sparmål för 2014

Publicerad 10 september, 2014

Ända sedan jag fick mitt återkrav på en del av CSN lånet så har mitt nettosparande hakat efter. Nu är visserligen större delen av dessa ca 4000 kr per månad amortering, men sett till placeringen i sig så är det väldigt dålig avkastning med tanke på den låga CSN låneräntan. Detta kommer belasta mig ändra fram till början av nästa år och därmed även sinka ner den summa jag kan investera på annat håll varje månad.

Jag satt och funderade här om dagen och kom fram till att jag inte har något tydligt sparmål för 2014. Visserligen så har jag mitt stora sparmål att nå första miljonen innan in 30 års dag, men det känns samtidigt viktigt att ha kortare mål som kan öka min motivation att spara mer. Därför tänkte jag här formulera ett sparmål som jag satt för detta år.

  • Gjort nettoinsättningar på 16 000 kr i kapitalförsäkringen vid årsskiftet. Detta innebär i snitt 4000 kr de återstående månaderna.

Eftersom min ekonomi är ansträngd av CSN återbetalningen kommer detta vara lite av en utmaning.

Samtidigt har jag en hel del äss i rockärmen och kommer både öka mina inkomster från företaget samt jobba med att minska konsumtionen av framförallt kläder.

När CSN återbetalningen sedan är klar så kommer det bli en fin injektion när jag istället kommer kunna investera dessa extra 4000 kr varje månad.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *