Nytt sparmål över sommaren

Publicerad 21 maj, 2015

Mitt mål med att försöka komma upp till en sparkvot på 80% i maj kommer fallera ganska så hårt är jag rädd. Det kommer helt enkelt dyka upp en massa utgifter som jag inte hade räknat med, så som kvartalsbetalning för facket, CSN samt eftersläpningar från senaste månadernas resor. Med lite flyt så kommer jag upp i ca 8000 kr i nettosparande som kan skickas in på Avanza depån.

Snart är sommaren här och då jag redan tagit ut en del semester väljer jag att jobba ända fram till augusti för att sedan ta tre veckor där. Då vi är flera man kort under sommaren så innebär det dessutom möjlighet till extrajobb vilket är fint då jag just nu försöker dra in så mycket pengar det bara går för att bygga på mina aktieportföljer.

Som ni vet så bytte jag nyligen jobb vilket har inneburit en hel del övertid den senaste månaden. Nu är jag en riktig morgonvarg vilket innebär att jag gör mina övertidstimmar innan alla andra kommit till jobbet och därmed förlorar jag ingen tid med familjen.

Nytt delmål under sommaren

Ända sedan jag och sambon började följa våra utgifter via Smartbudget så har vi samtidigt blivit mycket mer kostnadsmedvetna. Nu har vi helt plötsligt stenkoll på hur mycket vi lägger på mat vilket gör att vi undviker allt småhandlande då vi vet att de drar ner vår sparkvot rejält.

Samtidigt så är jag mer taggad än någonsin att dra in så mycket pengar jag bara kan för att snabbare bygga upp mina aktieportföljer. Mitt stora mål för året var att ha en värde hos Avanza på över 450 000 kr och ganska nyss passerade jag 400 gränsen. Med andra ord känns målet helt klart greppbart, men samtidigt så nöjer jag mig inte där.

Målet för sommaren blir att under juni, juli samt augusti, nettospara minst 50 000 kr som ska in på Avanza.

Ett både utmanande men helt klart spännande mål. För att klara det krävs det fortsatt stenkoll på våra utgifter samtidigt som jag kommer jobba över så ofta det går.

Efter detta mål så är inte halvmiljonen långt borta!


One thought on “Nytt sparmål över sommaren

  1. Pingback: Uppdatering kring sommar sparmålet - Investerarens.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *