Nytt jobb och förlängt styrelseämbete

Publicerad 30 mars, 2015

Officiellt så börjar jag inte min nya tjänst förrän månadsskiftet mars-april, men då jag blir kvar inom organisationen har det blivit en mjukare övergång vilket lett till att jag redan nu är i full gång med min nya tjänst. Jag måste säga att det är otroligt spännande och jag har mycket nytt att lära mig framöver. Samtidigt kommer det inte vara dåligt med utmaningar och mycket hårt arbeta kommer krävas emellanåt.

Jag har ju bollat frågan huruvida jag ska fortsätta min roll som ordförande i bostadsrättsföreningen eller inte och igår vad det återigen dags för årsmöte för föreningen. Som ordinarie ledamot och sedan ordförande väljs jag in på två år, vilket innebär att jag nu suttit som ordförande i två år redan, så därför kände jag att det kanske skulle bli för mycket med två år till nu när jag även har nytt jobb.

Trots min tveksamhet så blev jag omvald och väljer nu att fortsätta som ordförande i ytterligare två år. Beslutet känns helt rätt och även om inte timlönen är den absolut bästa så är lärdomarna jag tar med mig otroligt nyttiga. Inte minst inblicken i hur det är att driva fastigheter med allt vad det innebär. På samma gång så tycker jag det är roligt att kunna vara med och påverka bostadsrättsföreningen vilket i sin tur påverkar värdet på den bostad jag bor i.

Ser jag samtidigt tillbaka på de två år jag suttit i styrelsen så är jag riktigt nöjd med vad vi åstadkommit. Jag har kört en väldigt hård linje med att skära ner på onödiga kostnader som föreningen hade allt för mycket av när jag kom in i bilden. Vi har även höjt avgiften varje år, inte med några jättebelopp men mycket nog för att följa med inflationen. Tidigare styrelse var väldigt försiktiga med att höja avgiften, de ville liksom undvika gnälliga medlemmar, men jag anser att det inte bara handlar om att täcka de ökade kostnaderna utan även skapa möjlighet till framtida investeringar som höjer värdet på hela föreningen och våra bostadsrätter.

Nu blir det som sagt två år till vilket känns riktigt kul ändå. Detta samtidigt som jag är i full gång med att börja mitt nya jobb. Med andra ord är det riktigt spännande tider och jag är tacksam för varje dag.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *