Nu varnar Alla för Oljan

Publicerad 11 december, 2014

De senaste dagarna så verkar i princip alla observera oljans kraftiga fall och varnar för konsekvenserna. De säger att man ska fly allt som har med råvaran att göra. Då kan jag inte undgå att känna att det är NU som läget börjar bli som bäst. Precis som att börsen är som farligast när alla pratar gott om den, så gäller ju det omvända att när det ser som allra värst ut (Nu?) så är läget som störst.

Detta kanske bara är önsketänk från min sida men alla kriser jag varit med om så har känslan varit att det kommer gå helt åt pipan när det varit nära botten. Samma sak gäller nu och rädslan verkar peaka eller vara nära sin topp åtminstone.

Jag fyllde nyss på med några fler Statoil och räknar med att köpa billiga fondandelar i Ryssen när pengar börjar trilla in framöver.

Det tråkiga just nu är att jag inte har några likvider att handla för. Därför vill jag göra allt för att kunna tjäna extra slantar att investera.

Hedgade förresten portföljen nyligen då jag köpte Olja Bear x4, alltså ett instrument som stiger 4 gånger nedgången i oljepriset. Blev en snabb vinst på 20% som jag tog hem och vågar nog inte ligga allt för länge i ett sådant instrument med en så kraftig hävstång. Dämpade i alla fall fallet i övriga oljeaktier en aning.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *