När kommer Börsfallet?

Publicerad 5 november, 2013

Jag är verkligen ingen trader eller för den delen baserar mina aktieköp på enbart teknisk analys. Men för den delen så ratar jag inte teknisk analys utan det kan vara ett utmärkt timingverktyg.  Men när det gäller att investera så är det bolagen jag investerar i, inte aktierna. Åtminstone så är det den filosofi jag skrivit ner och försöker följa.

Hur som helst så kan jag inte undgå att kika på börsens grafer ibland för att försöka mig på att spå vart vi är på väg. För dig som är intresserad så lyckas jag aldrig spå rätt. Däremot så kan magkänslan många gånger leda en hyfsat rätt även om det är omöjligt att pricka rätt. Nej, att tajma marknaden är inget för mig.

I vilket fall som helst så kollade jag in OMX SPI från 2006 till idag. Detta index väger samman alla aktier som är noterade på Stockholmsbörsen.

OMX SPI Graf

 

Börsen har gått väldigt bra ända sedan 2009. Några mindre hack kan vi se men annars är det rätt fin utveckling. Som jag skrivit tidigare så kommer jag lägga större delen av nytt kapital på ränta framöver, just för att bygga upp en buffert på likvida medel ifall det skulle komma en större sättning framöver.

Tror det kan vara läge att snitta ned mig lite och öka andelen ränta nu när det gått så bra en tid.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *