Strategi när Börskraschen kommer

Publicerad 11 augusti, 2014

Om du var med under finanskrisen 2008, eller Grek-krisen som härjade för några år sedan så vet du hur det känns när portföljen backar 10% per dag i värsta fall. Det sämsta utgångsläget du kan ha i ett sådant läge är att vara fullt investerad och kanske till och med ha belånat portföljen. För jag menar när det rasar och blir billigt, det är ju då vi vill köpa aktier, inte när det stigit länge och är dyrt.

Som jag påpekat många gånger förut så är det dömt att misslyckas att försöka träffa toppar och bottnar på börsen. Vad jag däremot försöker göra är att minska andelen aktier i portföljen när börsen stigit en längre tid, lite som läget är just nu. Samtidigt är ju detta otroligt svårt med tanke på att börsen kan fortsätta stiga flera år till om det skulle vilja.

Hur som helst så har jag sedan en tid tillbaka börjat snitta ner mig och har därför en hel del korta ränteplaceringar samt likvider på kontot. Skulle det därför komma en sättning så är jag mer än redo. Som sagt så är det under ekonomiska kriser som förmögenheter skapas. Det tar emot att gå emot strömmen men jag tror ändå att det kan löna sig framöver.

Vi får helt enkelt se hur det utvecklar sig.

Hur gör du med andelen aktier i din portfölj framöver?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *