Möjliga Triggers i 203 Web Group

Publicerad 17 augusti, 2014

Ett bolag som jag ägt ett bra tag nu är 203 Web Group. I korthet så är bolaget uppdelat i lite olika delar, där en del handlar om ren å skär webbyrå där man skapar webbplatser och liknande åt kunder.

En annan del består av deras egna portaler som de skapat och driver. Här har de renodlat verksamheten och fokuserat på framförallt två portaler, Shopello och myTaste.

Shopello är en sökmotor likt prisjakt eller pricerunner, där du helt enkelt kan söka efter produkter hos massor av olika återförsäljare. Även om jag själv inte är jätteförtjust i detta koncept så är det en kassako som genererar ett fint kassaflöde till bolaget. Något som också är bra med denna portal är att konceptet är väldigt skalbart och man håller därför på att lansera sajten i flera nya länder.

Den intressanta aspekten av bolaget är matnätverket myTaste. Detta har gått från att vara enbart en receptsökmotor till att bli mer av ett socialt nätverk för mat. Ett väldigt bra segment där de har en väldigt tydlig målgrupp att erbjuda sina annonsörer. MyTaste finns i en rad olika länder och expanderas fortfarande kraftigt. Sidan i Sverige heter hitta recept  och där kan ni få en bra bild över hur konceptet fungerar. Varför inte hitta ett recept att laga till helgen?

Än så länge inbringar inte myTaste särskilt mycket pengar vilket har sin enkla förklaring att bolaget satsar all krut på att skaffa fler medlemmar och man har därmed medvetet valt att ta bort flera annonsplatser just för att lyfta fram möjligheten för besökare att bli medlemmar. Ett väldigt smart drag tycker jag som säkerligen kommer betala igen sig i det långa loppet.

Möjliga Triggers framöver

Då volymerna i aktien är ganska låg innebär det att skillnaden mellan köp- och säljkurs kan variera väldigt kraftigt och det hör inte till ovanligheten att priset varierar 5-10% per dag åt det ena eller andra hållet. Samtidigt så har positiva nyheter väldigt stor slagkraft och har fått aktien att rusa kraftigt tidigare.

Återigen så är jag lång i denna aktie även om jag tradeat den en del från och till. Dock aldrig gjort mig av med hela innehavet. Nu tänkte jag lyfta upp möjliga triggers som jag anser kan ge fart på aktien framöver.

  • I dagsläget är myTaste världens näst största receptnätverk. Samtidigt så växer man så det knakar och slog besöksrekord här i juli. Jag är säker på att de kommer vara det största nätverket innan året är slut, något som jag tror kan ge aktien en rejäl skjuts. Ett PM där myTaste tagit förstaplatsen är alltså en möjlig trigger framöver.
  • 203 Web Group värderas i dagsläget till ca 284 MSEK för hela koncernen. Den tidigare receptsidan som var världens största Allrecipies.com såldes för över 1 Miljard och har samma trafik som myTaste har idag, om inte mindre. Med andra ord är 300 miljoner en blygsam summa kan jag tycka. Även om det är väldigt långt borta så är alltså ett möjligt bud på myTaste en potentiell trigger. Tror dock det är låg sannolikhet på denna.
  • I dagsläget lägger de all kraft på att förvärva fler medlemmar och öka trafiken. Helt rätt anser jag. Det som blir spännande är när de väl börjar kapitalisera på den stora mängd trafik de har. Så en möjlig trigger framöver är att de släpper på mer och mer annonsering på myTaste vilket därmed kan ge en fin skjuts i resultatrapporten.
  • Då stor del av trafiken kommer från mobiler så är behovet av en app väldigt stort. Detta är något som utvecklas och förhoppningsvis kommer lanseras i höst. En lyckad lansering av en sådan app tror jag kan ge en rejäl skjuts i både trafik och antalet nya medlemmar, vilket i sig tur skulle kunna ge aktien ett fint lyft.

Detta var fyra triggers som jag tror har möjlighet att ge 203 Web Group aktien ett lyft framöver. Samtidigt så är det som sagt ett bolag med små volymer i aktien vilket gör att fallet kan bli stort om börsen i sig skulle falla kraftigt. Samtidigt skulle detta kunna ge bra köplägen framöver.

Äger du 203 Web Group och vad anser du om bolaget?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *