Minimera antal beslut som investerare

Publicerad 10 februari, 2015

Som en slags fortsättning på föregående inlägg om att tradea mindre så tänkte jag reflektera lite mer kring varför jag vill anamma en köp-och-behåll strategi med utdelande bolag. Det är just det här att varje gång jag säljer en aktie så måste jag ta minst ett nytt beslut med tanke på att jag lär göra något med pengarna som blir över. Sen är det inte så att det kryllar av köpvärda kandidater i dagsläget, så just nu har jag en hög med cash som förmodligen kommer ligga där en tid framöver.

Jag vet inte hur många gånger jag varit inne på det här med att försöka tajma marknaden och hur svårt det är. Bara under de senaste två åren har jag känt att det borde komma en större korrektion snart, vilket vi inte sett ännu. Med andra ord så är det risker med att både kliva av för tidigt och att ligga kvar när det faller.

Min plan fortsätter i att skapa en portfölj där besluten kommer vara minimala och mestadels handla om att återinvestera utdelningar samt köpa för nyinsättningar.

Vad tror du om min strategi?


2 thoughts on “Minimera antal beslut som investerare

 1. Cesar

  Långsiktighet och handla lagom belopp löpande är en bra strategi. Därtill att återinvestera utdelningarna. Efter några år har du en tickande maskin som spar när man sover:-)

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Ja det är ju det som är drömmen. Att inte behöva ta massa beslut till höger och vänster utan snällt sitta och vänta på utdelningarna istället. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *