Mina Passiva Inkomster

Publicerad 17 november, 2014

I slutet av varje månad så publicerar jag en månadsrapport över hur min ekonomi utvecklats. Här redogör jag för allt ifrån amortering på lån till förändringar i aktieportföljen. Helt enkelt hur min förmögenhet växer (förhoppningsvis).

Samtidigt så är det stora målet med mina investeringar att kunna ha en passiv inkomst från utdelningar en vacker dag som täcker upp våra levnadskostnader så att vi med andra ord kan leva det liv vi vill, utan att behöva arbeta 8 timmar per dag för någon annan.

Men mitt arbete mot ekonomisk frihet stannar inte där. Jag har även ett eget företag där jag driver ett gäng hemsidor som alla idag ger mer eller mindre passiva inkomster varje månad. Nu lägger jag visserligen ner en del jobb på dessa, men då webb och programmering är stora intressen hos mig så är detta snarare en hobby som råkar betala ganska bra.

Därmed så har jag två pengamaskiner jag bygger på som en vacker dag ska spotta ut tillräckligt mycket passiv inkomst för att jag ska kunna göra vad jag vill varje dag. De ska ge mig en passiv inkomst när jag ligger på en strand i Thailand och dricker singa, eller när jag och familjen åker skidor i fjällen, en resa som betalats av mina passiva inkomster. Ja ni hajjar vart jag drömmer mig mot.

Mina två pengamaskiner är alltså:

  • Utdelningar från aktier.
  • Inkomst från firma.

För att följa upp detta mål så tänkte jag ägna en egen del i månadsrapporterna åt just mina passiva inkomster. Tanken är att jag där tar upp utdelningar från aktier samt halva månadens vinst i firman. Börjar med detta i nästa rapport. Någon snygg graf ska vi även kunna ta med.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *