Mina Innehav just nu

Publicerad 14 oktober, 2013

I det här inlägget tänkte jag gå igenom de innehav jag har just nu. Många är ganska nya, medan andra har lite längre tid på nacken. Först kommer ett pajdiagram där du ser fördelningen av innehaven just nu. Observera att jag inte tagit med likvida medel i diagrammet, som för tillfället är runt 15%. Jag tänkte sedan ge en snabb kommentar kring varje bolag.

aktieportfölj

203 Web Group

Det här företaget har lite olika verksamheter kring webbutveckling och driver även en rad framgångsrika webbplatser. Deras koncept bygger på att skapa sökmotorer inom olika nischer som sedan gör det enkelt för besökarna att hitta bästa möjliga innehåll beroende på vad de söker på.

Deras största satsning just nu är världens näst största nätverk för recept, MyTaste.nu som adressen är till den svenska sidan, med sikte om att ta förstaplatsen inom en snar framtid. De har även sidan Bilweb som gör det enkelt att hitta bilar till salu över hela webben.

Jag tror stenhårt på 203 Web Group, just för att de har en otrolig kompetens inom företaget och i styrelsen. Jag kommer säkert skriva mer om detta bolag framöver, men nu tänkte jag främst ge en kort beskrivning av varje bolag.

Apple Inc

Här måste jag medge att jag är en Apple nörd från topp till tå. Samtidigt så är det här ett otroligt välskött bolag som tjänar en himla massa pengar. Jag älskar deras produkter samtidigt som jag vet att Apple tjänar pengar på sina produkter, istället för att kriga i lågpris segmenten där många istället gör förluster.

Ratos

Ratos är ett investmentbolag som tagit ganska mycket stryk sedan legenden Arne Karlsson avgick som VD. Det jag gillar med Ratos är att jag får möjlighet att investera i onoterade bolag, samtidigt som dem historiskt sett levereat en bra avkastning och delat ut rejält med pengar.

Nu återstår bara att se ifall nya VDn kan leva upp till samma goda avkastning som Arne gjort i alla år. En stabil utdelare i mina ögon.

Realty Income Corp

Realty är ett fastighetsbolag som är känt för att dela ut pengar vare månad. Därför är detta en given kandidat i min utdelningsportfölj, då den ger en fin direktavkastning som trillar in varje månad, och därför kan bidra till flödet av pengar in i depån varje månad.

Det jag gillar med Realty är att många av deras hyresgäster är stora starka bolag i USA med väldigt långa hyreskontrakt.

SSAB B

Jag skrev tidigare ett inlägg om SSAB och varför jag tror på bolaget. Jag tänker inte gå in allt för mycket på detta bolag utan hänvisar till mitt inlägg om SSAB jag skrev tidigare.

Vänder konjukturen borde även stålpriset hänga med. Dock så är konkurrenssituationen betydligt tuffare idag för SSAB än för några år sen då kursen toppade.

The Coca-Cola Co

Jag har nyligen börjat plocka in Coca Cola i portföljen, med ett gav kring 37$. Detta ger en direktavkastning på ca 3% vilket jag anser vara väldigt bra på ett så välskött bolag som Coca Cola.

Victoria Park

Detta är ytterligare en krydda i min portfölj. Victoria Parks affärsidé är att köpa fastigheter i utsatta områden som även har ett renoveringsbehov, för att sedan rusta upp detta och öka intäkterna. Jag gillar fastigheter och tror på deras affärsidé.

Äger du något av dessa bolag?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *