Min strategi på börsen framöver

Publicerad 5 juli, 2016

Just nu njuter jag av semester och ledighet där jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med familj och vänner. Det samtidigt som jag vet att mina anställda pengar jobbar åt mig i pengamaskinen. Som jag skrev om i de senaste inläggen så har jag för tillfället stängt ner min utländska fabrik i form av den globala pengamaskinen. Egentligen går jag här emot mina regler en aning men då den amerikanska börsen är väldigt dyr, samtidigt som dollarn blivit betydligt dyrare kände jag att det kunde vara läge ändå. Tanken är nu att istället fokusera helt på min Svenska Pengamaskin och tanken för min del har alltid varit att ha en majoritet med Svenska aktier just för att minska valutarisken.

Strategi framöver

Precis som innan Brexit och hela den karusellen så fortsätter jag att köpa aktier i min pengamaskin för pengar jag sätter in varje månad från lön. Den lilla extra kryddan just nu är pengarna som jag flyttat från den globala portföljen som nu gör att det kommer finnas en hel del pengar att skjutsa in framöver. Därför tänkte jag nu för egen del räkna lite på hur scenariot skulle kunna se ut till hösten, då jag räknar med att vara så gott som fullinvesterad.

 • Värde just nu: Ca 376 000 kr
 • Likvida medel: 120 000 kr
 • Ungefärlig belåning höst: 150 000 kr
 • Månadsspar: ca 40 000 kr

 

 • Totalt att investera: Ca 310 000 kr

En hel del pengar som ska sättas i arbete med andra ord. Om jag då bortser från månadsinsättningar som likt tidigare månader kommer att skickas in direkt i aktier, så har jag ca 270 000 kr som ska fördelas fram till slutet av september. Enkelt räknat ca 12 veckor framåt. Med andra ord kommer jag investera ca 20 000 kr per vecka.

Förutsatt att portföljvärdet står still så innebär det att min pengamaskin är värd ca 686 000 kr med en belåningsgrad på 22%. Det kommer innebära att den förhoppningsvis kommer spotta ur sig en bra bit över 30 000 kr i utdelningar nästa år.

Några provanställningar i pengamaskinen

Min Svenska Pengamaskin har varit väldigt intakt och jag har försökt vara väldigt selektiv vid val av bolag. Nu har jag valt att plocka in ytterliggare två aspiranter på provanställning, nämligen Nordnet samt Betsson! Hur tänker jag här egentligen? Jag har alltid gillat Betsson och framförallt deras otroligt fina vinst och utdelningshistorik. Nu såg jag en chans att börja plocka in bolaget sakta men säkert och visar det sig att deras vinstvarning bara var en tillfällighet så kommer jag förmodligen anställa Betsson på heltid. Samma sak gäller Nordnet, ett bolag som tagit lite väl mycket stryk på sistone.

Med det sagt så ser portföljen ut såhär, där bolagen är sorterade i storleksordning.

strategi framöver

Hur ser din plan ut framöver och vad tror du om min?


6 thoughts on “Min strategi på börsen framöver

 1. Tryggpension

  Hej

  Tror du gör klokt i att satsa på enbart svenska aktier just nu, alla amerikanska aktier är ju på ATH nuförtiden.
  Dock kunde jag inte motstå att köpa 8 st STAG idag, men det blir också mitt sista köp på min KF på länge.

  Tänker satsa mer på svenska aktier som har utdelning två gånger om året istället, som Atlas, Telia, NCC och Husqvarna, samt fylla på de aktier som har utdelning udda månader, som ABB i juli.

  Har själv 10 av de aktier du har, de 7 översta samt Industrivärden, Betsson & Nordnet. Betsson är mitt sorgebarn, då jag köpte den på hög kurs förra våren, och nu ligger den -50%!

  Tryggpension

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej och tack för din kommentar! 🙂

   Jag gillar också när bolagen delar ut flera gånger på år och jag hoppas verkligen fler Svenska bolag tar efter den modellen.

   Reply
 2. Greed

  Är du inte rädd för de politiska riskerna som finns i Betsson? Regleringar i form av lagar etc…

  Tror själv Betsson har haft sin topp, EM och OS i sommar kanske ger lite extra skjuts under Q2 och Q3 men efter det…

  Bra inlägg f.ö., själv skulle jag nog investerat ditt ”nya” kapital lite långsammare!

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Jag har lite nu och då hållit koll på Betsson genom åren och alltid så har det pratats om politiska risker. Har dålig koll på hur stora dessa är men även om de tappar rätt mycket pga politik nu så tror jag fortsatt att de kommer tjäna bra med pengar. Dock är det en liten del Betsson jag tagit in just nu och kommer vara väldigt försiktig med att bygga mer på det innehavet.

   Reply
 3. JB

  Varför använder du själv Avanza framför Nordnet? Eller du kanske använder dem också?
  Tänkte mest bara på att du väljer att investera i Nordnet men själv verkar föredra att använda konkurrenten.
  Personligen så tycker jag än så länge att Avanza är bra mycket bättre. Nordnets hemsida suger och konkurrensen blir hårdare och hårdare med bland annat konkurrens från De Giro. Jag är inte säker på att Nordnet kommer att resa sig.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Jag har sedan urminnes tider varit kund hos Avanza och har inga planer på att byta då jag gillar dem otroligt mycket! Däremot så anser jag inte att Nordnet är så pass mycket sämre som värderingarna av bolagen får det att framstå. Därför väljer jag att investera lite i Nordnet just för att de värderas så pass mycket lägre än Avanza.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *