Min morgonrutin

Publicerad 30 maj, 2015

Jag tror verkligen stenhårt på att det är våra vanor som skapar resultaten i våra liv sett i det långa perspektivet. Har du en vana att träna varje dag så kommer du inte se resultat på en gång, men sett över tid så kommer livets ränta-på-ränta effekt skapa helt otroliga effekter av din vana. På samma sätt kan dåliga vanor om de upprepas över tid eskalera åt andra hållet.

Jag försöker hela tiden se över mina vanor och försöka se vad dessa får för konsekvenser i det långa loppet. Anser jag att det blir negativa konsekvenser så försöker jag minska på vanan, och går det åt det positiva hållet så försöker jag öka frekvensen.

Under själva dagen så är det ganska svårt att styra vad som sker. Det kan ju dyka upp vad som helst på jobb och skola som gör att vi blir stressade eller tvingas hoppa över en träning exempelvis. Däremot så har vi ju ofta full kontroll över hur vi börjar dagen samt slutar dagen innan vi går och lägger oss. Därför har jag i snart 2 månader utfört en och samma morgonrutin just för att jag vet den otroliga effekt detta får när livets ränta-på-ränta effekt får använda sin magi.

Min morgonrutin går till så att jag vaknar kl 5 varje morgon. Till en början var detta riktigt jobbigt men nu efter att ha gjort det i snart två månader så är det en enkel uppgift. Direkt när klockan ringer så kokar jag kaffe och sitter ner i tysthet i ca 5 minuter. Jag tror stenhårt på mindfulness och istället för att stressa igång dagen så börjar jag dagen i lugn och ro. Därefter går jag igenom mina kortsiktiga och långsiktiga mål som jag har nerskrivet på mobilen.

Jag hämtar sedan en kopp kaffe och sätter mig ner och läser en bok om ekonomi, personlig utveckling eller liknande i ca 20 minuter. Jag älskar att läsa men hade länge aldrig tid tyckte jag. Sedan jag började med den här rutinen så läser jag flera böcker per månad. Eftersom jag väljer utvecklande och lärorika böcker så ger det en enorm edge och kunskap.

Efter jag har läst sitter jag ner och skriver. Detta kan vara ett blogginlägg, på min bok eller likande. Helt enkelt för att få igång kreativiteten. Efter ca 20 minuters skrivande så avslutar jag med ca 15 minuters kettle bell träning. Allt detta tar ca 1 timme och jag känner verkligen vilken otrolig energi jag har hela dagen efter. Den här timmen är så sjukt utvecklande och jag offrar inget annat då den sker innan jag ens hunnit till jobbet. Nu för tiden så längtar jag tills klockan ringer så jag kan köra igång med min morgonrutin.

Sett över tid så ger detta mig helt otroliga resultat:

  • Jag startar dagen i lugn och ro istället för att stressa igång
  • Jag läser ca 25-30 utvecklande böcker varje år
  • Jag får extra vardagsmotion
  • Jag skriver och producerar

Jag rekommenderar verkligen alla att skapa en morgonrutin alternativt kvällsrutin. Personligen så är jag en morgonmänniska och kör man detta på kvällen så är risken stor att du dels bränt all energi och inspiration på dagen, samt att de drar ut på tiden och påverkar sömnen då du kommer i säng senare.

Har du något morgon eller kvällsrutin? Dela gärna med dig i en kommentar!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *