Miljonärskolan del 2 – Pengamaskinen tar form!

Publicerad 19 april, 2016

miljonärskolanNu är det dags att kavla upp ärmarna på riktigt och börja resan mot att bli miljonär. Jag nämnde i den första delen av miljonärskolan att väldigt många självskapta miljonärer känner till en hemlighet som många tycks helt ha missat. Alla som har ett jobb där lönen som kanske är helt ok ändå inte gör en rik. Alla personer som jobbar för pengar som sedan ska täcka alla kostnader. Vill du veta hemligheten?

Om du ska bli rik kan du inte enbart jobba för att få pengar. Du måste se till att pengarna du tjänar ihop sedan jobbar för dig!

Vad innebär det då i praktiken? Jo, att en del av de pengar du får in från din lön ska arbeta för dig i en pengamaskin som sedan i sin tur kommer ge dig pengar framöver, utan att du behöver arbeta för dem. Vad är då en pengamaskin kanske du tänker? Vi ska inte komplicera saker och ting men en pengamaskin är en aktieportfölj som består av välkända stora bolag som delar ut en del av vinsten till dig som aktieägare. Du köper med andra ord aktier i exempelvis Hennes och Mauritz och får som aktieägare sedan del av vinster från alla kläder som folk köper. Häftigt va?

Nu är det dags att ta det första och kanske viktigaste steget för att börja låta dina pengar arbeta för dig. Nämligen att starta upp ett sparande och börja bygga en pengamaskin!

Jag har i dagsläget allt mitt sparande hos nätmäklaren Avanza bank. Anledningen till det är för att deras affärside går ut på att göra sparande och investerande så enkelt och billigt som möjligt för oss privatsparare. Det innebär att Avanza tar ut minimalt med avgifter till skillnad mot flera av storbankerna som har dyra kontor inne i städerna. Därför rekommenderar jag att du öppnar ett sparande hos Avanza, just för att minimera avgifterna som alltid är förknippade med sparande men även för att det är helt gratis att bli kund hos dem!

Kom igång med ditt sparande hos Avanza

Nu tänkte jag guida dig för hur du kommer igång med ett sparande hos Avanza. Det tar bara någon minut om du har bank id!

Steg 1: Klicka här för att öppna ett gratis konto hos Avanza.

Steg 2: Fyll i ditt personnummer och gå sedan vidare.

steg 1

Steg 3: Fyll i övriga uppgifter och välj det förinställda att du vill öppna ett investeringssparkonto (ISK) och en aktiedepå.

kontotyp

Steg 4: Fyll i resten och skriv under med bankid. Nu är du klar! Eftersom Avanza är en bank så lär de enligt lag skicka hem papper som du sedan lär skriva under. Så dessa bör dyka upp inom ett par dagar.

Grattis! Du har nu tagit det första och viktigaste steget för att du ska låta dina pengar arbeta för dig! I nästa del kommer vi gå igenom hur du kan göra för att välja ut byggstenar till din pengamaskin.

Läs vidare i Del 3 – Att välja byggstenar!


6 thoughts on “Miljonärskolan del 2 – Pengamaskinen tar form!

  1. Investeraren Post author

   Tackar mästarn!
   Det ska jag absolut och tack för att du läser och skriver kommentarer!! 🙂

   Reply
 1. Jultomten

  Har du möjligtvis läst boken ”Vägen till din första miljon. Alla kan bygga en egen pengamaskin” av Tobias Schildfat som kom ut 2010?

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej TOmten,
   Den har jag inte läst, men har läst en hel del liknande böcker på temat pengamaskin 🙂

   Reply
 2. Nybörjaren

  Hej Investerarens!
  Nu har jag följt dig bra länge och beundrats över din disciplin när det kommer till sparande. Jag diggar verkligen den här serien och har idag fått fingrarna ur och skaffat mig en ISK på Avanza så nu ska det månadssparas i aktier precis som du!

  Tack för en riktigt bra blogg och ser fram emot kommande delar i denna serie!!!

  /Nybörjaren

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej!
   Tack för dem fina orden! Glädjer mig att kunna inspirera och du kommer tacka dig själv en vacker dag att du tog det här steget att börja ett sparande! Kör hårt och all lycka till 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *