Miljonär som småbarnsförälder

Publicerad 9 augusti, 2017

Ett ämne som ofta dyker upp på fikarasten hos oss, är huruvida det är möjligt att som småbarnsförälder bli rik eller miljonär som många uttrycker det. I princip alla har inställningen att detta inte går. Detta leder givetvis till att det aldrig kommer realiseras för dessa personer heller. Ett första steg är ju givetvis att vi tror på det vi vill uppnå.

Att skaffa barn innebär helt klart ökade utgifter. Min familj är påväg att få vårt andra barn, där första dottern är lite drygt 15 månader. Jag trodde jag hade bra koll innan vilka utgifter som skulle komma med barn. Klassika sådana som barnvagn, blöjor, dagis osv. Men ändå dyker det titt som tätt upp nya utgifter som jag absolut inte kunde tänka mig i förväg. Ett exempel är kläder. Barn växer så det knakar i början och därmed hinner de inte använda kläderna särskilt mycket innan det är dags för nya i en större storlek.

Nyckeln till att bli rik som småbarnsförälder

Jag står fortfarande fast vid att det visst går att bli rik som småbarnsförälder. Visst du har ökade utgifter, men det innebär bara att vi lär tänka steget längre. Det allra viktigaste för att bli rik, oavsett livssituation är att vi har bra rutiner som tar oss närmare rikedomen snarare än ifrån den. En sådan fantastisk rutin som jag håller benhårt på är att varje månad sätta in pengar på mitt Avanzakonto.

Oavsett om det rör sig om flera tusen eller bara några hundralappar, så är det lika viktigt att hålla liv i denna rutin. Jag har under perioder slutat att sätta in pengar på avanzakontot just för att jag ansåg att insättningen inte skulle bli stor nog. Detta resulterade nästan alltid i att vi slösade mer och sparade mindre under flera månader framöver.

Nej nu sätter jag alltid in pengar det första jag gör när lönen kommer – oavsett summa!

Att bli miljonär som småbarnsförälder är absolut inte omöjligt. De ökade utgifterna bör helt klart ses som en motivator att öka intäkterna, att tänka utanför boxen av hur vi kan tjäna pengar. Sen gäller det att träna sparmuskeln varje månad genom att ALLTID sätta in pengar på aktiedepån, oavsett summa.