Mellandagar och ledighet

Publicerad 5 januari, 2015

Det har varit en hel del lediga dagar de senaste veckorna vilket har känts väldigt skönt och välbehövligt. Samtidigt är det skönt nu när julen är över, när alla klappar är inhandlade och man kan börja fokusera på det nya året och allt vad det innebär.

Börsen har även haft lite halvskumma öppettider så som till kl 13 idag. Det gör i och för sig inget för min del utan jag fokuserar mer och mer på hur jag kan dra in mer pengar framöver och samtidigt hålla nere kostnaderna. Dock var det ingen munter syn i portföljen idag då Fred Olsen som är mitt i särklass största innehav backade över 9%. Samtidigt är det inte första gången vi sett sådana kraftiga svängningar i den aktien de senaste månaderna.

Även om vi sett en liten återhämtning inom oljan de senaste veckorna så verkar ändå inte botten vara nådd. Oljan passerade idag nya bottenrekord och det kan nog dröja väldigt länge innan vi kan se någon vändning. Jag avvaktar i vilket fall och tror på längre sikt att detta kan vara fina affärer.

Mina kommande insättningar kommer placeras defensivt. Som vanligt blir det 50/50 mellan aktieportföljen och fondportföljen men i själva aktieportföljen kommer det bli antingen preffar eller rena likvider. Vi får se längre fram.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *