Maximera sparkvoten i Maj

Publicerad 26 april, 2015

Nu har lönen trillat in och jag börjar kunna se hur stor sparkvot det kommer bli denna månad. Jag hade räknat med lite mindre med tanke på Floridaresan och att vara på resande fot innebär alltid extra utgifter. Det ser därmed ut att bli ca 50% i nettosparande vilket jag inte skulle varit nöjd med en vanlig månad men som däremot känns helt ok den här månaden.

Precis som jag skrivit innan så kommer hälften av insättningarna gå in i Fondportföljen och resten av halvan till sparkonto+ hos Avanza, som sedan successivt ska in i min indexportfölj vid tillfälle. Ju nu känner jag inte för att köpa aktierna utan låter pengarna ligga i ränta ett tag till. Däremot kommer jag fortsätta spara i Rysslandsfonden för pengarna till Fondportföljen. Ser även ut att kunna bli en slant in i företagsportföljen med.

Jag ser verkligen fram emot att få vara hemma ett tag nu. Om det är något jag verkligen uppskattar så är det nu när våren och sommaren börjar kika fram och man kan vara ute mer, sitta på balkongen osv. Dessutom är jag en rutinmänniska så det ska bli skönt att få komma in i alla mina vanliga rutiner så som att äta rätt, träning, sparande osv.

Nu kommer jag dessutom lägga i en högre växel i mitt sparande. Dels så är april sista månaden som jag behöver betala 4000 kr extra på CSN lånet, något som belastat mitt nettoinvesterande i snart 10 månader. I maj så kommer därför målet vara att komma upp i 20 000 kr i nettosparande, vilket skulle vara riktigt häftigt. Det skulle innebära en sparkvot på 80% av nettolönen. Detta kommer innebära väl planerat mathandling samt en del övertid. Ska även försöka sälja en del saker på som jag inte fick sålt sist.

Dags att förbereda för att göra maj till den bästa sparmånaden någonsin!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *