Månadsutmaningen Mars 2016

Publicerad 21 februari, 2016

månadsutmaningen marsTänkte börja med ett nytt litet inslag på bloggen för att helt enkelt tänja på gränserna lite till och gå den extra milen så att säga. Jag tänker i banor att jag varje månad ska utmana mig själv på ett eller annat vis. Varför skulle jag då vilja göra en sådan grej?

 • Jag anser att våra liv till stor del påverkas av våra vanor. Alla dina bra som dåliga vanor kommer ha inverkan på resultatet för livets olika delar. Om vi tar de ekonomiska delarna som exempel så kommer vanor som att röka, åka mycket bil och att köpa kaffe ute alla påverka din ekonomi negativt. Om du går en långpromenad varje morgon så kommer det påverka livet positivt osv. Jag gillar att se mål och resultat i de små steg som våra vanor blir, för det är betydligt enklare att ändra en vana än att försöka ändra ett resultat på en gång.
 • En månad är en lagom tid för att kunna inför en ny vana eller lika väl kunna bli av med en dålig ovana.
 • Jag älskar utmaningar och vill hela tiden utvecklas!

Jag tror ni hajar poängen. Syftet är alltså att införa nya bra vanor i mitt liv samt ta bort dåliga vanor som försämrar läget. Eftersom det här är en sida om ekonomi så kommer jag givetvis här att fokusera på vanor som påverkar min ekonomiska situation, men det är givetvis applicerbart på alla delar av livet om du själv vill utmana dig.

Månadsutmaningen för Mars

Februari är ju snart slut så nästa hela månad blir mars. Den här månaden är utmaningen att tjäna 2000 kr extra utöver ordinarie arbetet. Reglerna är så att jag inte får tjäna dessa genom att jobba över eller så, utan måste hitta på nya sätt som inte tillhör det vanliga.

Syftet med den här utmaningen är helt enkelt att lära mig se nya möjligheter till att tjäna pengar!

Häng på du med vetja!


8 thoughts on “Månadsutmaningen Mars 2016

 1. Joakim

  Intressant, vill gärna se en uppdatering på hur du lyckades tjäna de dör pengarna.

  Reply
 2. Anders Pengaregn

  Utmaningar är kul! Jag och sambon kör också just nu två utmaningar. Dels tjäna 10000:- utöver ordinarie inkomst samt att sälja saker vi inte använder till en summa av 10000:-

  Sen kommer jag även ta mig an en sluta-snusa-utmaning nu framöver, det blir något att bita i det…

  Ha det gott

  MvH Pengaregn

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Spännande utmaningar där! Eran 10 000 under hur lång tid är det?

   Sen när det gäller att sluta snusa så är ju det vinst dels ekonomiskt men sen även hälsomässigt så kör hårt där! 🙂

   Reply
   1. Anders Pengaregn

    Halloj! Sälja saker för 10 000:- har vi som deadline sista mars. 10 000:- i extra inkomster har vi under hela året då den är lite klurigare:)

    Ha en fin dag!

    MvH Pengaregn

    Reply
    1. Investeraren Post author

     Härliga utmaningar som säkerligen kommer utveckla bra beteenden ni har med er även efter utmaningarnas slut. Ska bli spännande att höra hur det gick sen.

     Reply
 3. Utdelningsnissen

  Spännande, jag har lite omedvetet kört denna utmaning i snart 4 veckor. Och nu när du nämner det så fyller det exakt samma funktion som jag idag lyckats erhålla. Jag har tjänat ca. 3500kr extra senaste 4 veckorna på helt annat än jobba.

  Ser fram emot din uppdatering kring detta, kanske snor jag din idé och lägger ett blogginlägg om något liknande i framtiden, med tanke på att jag redan utövat utmaningen omedvetet!

  Lycka till!

  //Utdelningsnissen

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej Utdelningsnissen!
   Visst är det en bra utmaning och snyggt jobbat där med dina 3500 extra! Jag är helt säker på att om man ofta försöker tänka utanför ramarna när det gäller att tjäna pengar så kommer fler möjligheter att dyka upp framför näsan på en.

   Kommer helt klart uppdatera er kring hur detta fortflöper.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *