Månadsutmaningen Maj 2016

Publicerad 26 april, 2016

månadsutmaningen aprilFör tredje gången så kommer jag kommande månad utmana mig själv inom något område för att på så vis växa och lära mig nya saker. Mycket fokus har legat på det ekonomiska planet att där försöka nå lite längre och tänja på gränserna.

Innan jag sätter en ny utmaning för Maj månad så är det hög tid att se hur resultatet blev för den här månadens utmaning.

Resultat från Aprils Månadsutmaning

Förra månaden var det premiär för detta inslag och inlägget om vilken utmaning jag hade i April hittar ni här:

Månadsutmaningen April 2016

Till månadsutmaningen i April så satte jag upp två parallella mål som egentligen går hand i hand när det kommer till att förbättra vår privatekonomi.

Mål 1: Sparkvot på 75%
Utfall: 71%

Mål 2: Cykla 90% av gångerna till jobbet
Utfall: 100%!

Gällande det första målet om sparkvot på 75% så nådde jag inte riktigt ända fram. Samtidigt är jag otroligt nöjd för det är små marginaler upp till målet och allt handlar om bilen. Ni kanske kommer ihåg att jag skrev hur reparation av bilen riskerade förstöra för sparkvoten och hur blev då utfallet? Ja, istället för att betala en firma ca 3000 kr för att göra jobbet så köpte jag reservdelen på Biltema för 300 och lyckades sedan med hjälp av youtube och en kompis byta ut delen själva! Gav även kompisen 300 kr som tack för hjälpen, så kalaset tillsammans med besiktningen landade på strax över tusenlappen och sabbade därmed målet. Dock är jag supernöjd, dels för att jag slagit rekord i personlig sparkvot, men även då vi sparade rätt rejält på att inte behöva lämna in bilen!

När det kommer till mål nummer två så är jag riktigt nöjd! Jag har cyklat varenda dag till jobbet denna månad och varje dag som bilen stått hemma och vi därmed sparat in på både bensin och allt har känts riktigt bra. Det här är en vana jag verkligen kommer fortsätta med och trots att det vissa dagar hällregnet så har jag kastat på mig regnstället och glatt cyklat till jobbet med sparadkrona i tankarna.

Månadsutmaningen Maj 2016

Då var det dags för nästa månads utmaning. Jag fortsätter att hela tiden gå steget längre och den här månaden väljer jag att sätta siffror istället för en procentsats. Målet blir alltså:

 • Utmaning 1: Insättning om 20 000 kr till Avanza

Tanken här är alltså att från och med idag fram till och med nästa lön ska jag ha sparat och därmed satt in 20 000 kr på Avanza. Pengar som direkt ska gå till att köpa fina svenska utdelande bolag. Vanligtvis brukar jag nettospara ca 15 000 kr per månad, så detta kommer kräva att jag går steget längre. Så nu gäller det att jobba övertid, sälja saker eller vad som helst så att jag kan krydda kommande insättningar till Avanza!


7 thoughts on “Månadsutmaningen Maj 2016

 1. Maxa Allt

  Gött med stenhårda mål! 71% är galet bra! Kul också att sätta ett absolut värde på nästa mål, 20000, speciellt vad som händer sådär dagarna innan när det fattas någon tusing.. hehe.. leta pantburkar?

  Keep up the good work!

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Ja jag är riktigt nöjd och nästa mål blir ännu tuffare. Vi får se vilka knep jag tar till i ren panik framåt slutet av månaden 😉

   Reply
 2. Greed

  Hej !

  Riktigt bra utmaning och fint med 100% cykel, bästa sättet att ta sig fram enligt mig!

  Har en fråga ang. ditt val av Nordea i portföljen. Vilken anledning är det att du valde just Nordea av de fyra storbankerna ?

  Handelsbanken känns helt som den bank med mest kvalité, vilket också värderingen säger.

  Skulle gärna vilja veta hur du tänkt!

  Tack för en bra blogg!

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej Greed och tack för din kommentar!
   valet på Nordea och inte de andra storbankerna är för att jag tycker de har en fin utdelningshistorik, är största banken i Norden men sen även att jag får ägande i både SEB och Handelsbanken via Investor och Industrivärden. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *