Månadsutmaningen Juni 2016

Publicerad 29 maj, 2016

Ännu en månad har passerat och ny lön har trillat in på kontot. Därför är det även hög tid att stämma av med förra månadens utmaning samt mynta en ny för Juni.

Resultat från Majs Månadsutmaning

Förra månaden hade jag ett tydligt mål, att sätta in 20 000 kr till Avanza. Min vanliga spartakt samt mål för året är att i snitt sätta in ca 15 000 kr från lönen varje månad. Hur blev då utfallet för maj?

  • Mål: 20 000 krmånadsutmaningen juni
  • Utfall: 16 000 kr

Jag når inte riktigt ända fram. Men vet man samtidigt historiken bakom så är detta ett extremt bra sparande för månaden. Månaden belastades nämligen en rad stora engångsposter så som:

  • Bilskatt: 1700 kr
  • CSN: 2300 kr
  • Köp av utemöbler: 5000 kr (halva summan av totalt 10 000 kr)

Med detta i beaktande så blev det ännu en rekordmånad. Det kan kanske tyckas att det blev lite bananas med spenderande på utemöbler, men faktum är att vi jämfört och letat ganska länge och dessa möbler är något i kommer använda väldigt mycket och under många år. Så dem var värda varenda krona.

Månadsutmaning Juni 2016

Vad ska vi då hitta på för utmaning nästa månad? Slutet på juni kommer vara första dagarna på semestern för vår del, en tid som normalt sett är förknippat med fler utgifter.

Min utmaning för Juni blir att ännu en gång se över våra fasta utgifter och göra något för att sänka minst 2 st av dessa! Detta blir tufft då jag anser mig ha slimmat våra fasta utgifter ganska rejält, men det finns alltid saker som man inte tänkt på eller ser på från ett annat perspektiv. Detta är viktigt då det är återkommande utgifter varje månad och sänks dessa så får det stora konsekvenser för sparandet lång tid framöver.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *