Månadsutmaningen April 2016

Publicerad 26 mars, 2016

månadsutmaningen aprilDå var det dags för andra delen i min nya följetong här på investerarens som jag kallar månadsutmaningen! Syftet men det här är att hela tiden utmana mig själv att växa och skaffa nya bra vanor, alternativt bli av med dåliga vanor. När vi pratar om våra mål så kan de ofta kännas avlägsna för stunden och svåra att uppnå, men det som kommer göra att vi rör oss antingen mot att uppnå målen eller inte, är våra vanor!

Om ditt mål är att bli ekonomiskt oberoende så kan en bra vana vara att alltid se till att ta med matlåda till jobbet istället för att äta ute, medan en dålig vana kan vara att du köper kaffe ute varje dag.

Min förhoppning med dessa utmaningar är att sporra mig själv att gå den där extra milen som gör att jag närmar mig mina mål lite snabbare.

Resultat från Mars Månadsutmaning

Förra månaden var det premiär för detta inslag och inlägget om vilken utmaning jag hade i Mars hittar ni här:

Månadsutmaningen Mars 2016

Utmaningen jag satte upp i Mars var att jag skulle tjäna 2000 kr extra utöver ordinarie arbete med regeln att övertid inte räknades. Så hur har det då gått med denna utmaning?

Mål: 2000 kr
Utfall: 3400 kr!

Utfallet blev hela 70% bättre än det mål jag satt upp och jag är oroligt nöjd! Så hur har vi då lyckats med detta? Nästan allt kommer från att vi rensade ena förrådet och sålde iväg en massa saker som ingen av oss använt på bra länge! Jag fattar fortfarande inte hur mycket pengar som står och skräpar i våra förråd. Genom att sälja dessa saker så får vi mer plats och pengar, dubbel vinst.

Sen lyckade jag även tjäna 500 kr när jag hjälpte en bekant att rensa vinden som denna ska bygga om. Men vet ni vad jag är mest stolt över? Jag lyckades tjäna över 100 kr på pant jag plockat upp när jag rastat hunden! Nu tänker ni säkert direkt att det är riktigt lodigt men låt mig berätta. Längs promenaden med hunden så finns två soptunnor som ligger rätt nära en stor arbetsplats. Nästan dagligen så ligger det ett gäng PET-flaskor i dessa så varför inte plocka upp dem och värna om miljön och plånboken? Det bör tilläggas att jag gjorde detta väldigt tidiga morgnar och har därmed sluppit den eventuella pinsamhet som skulle uppstå om någon bekant fick se mig gräva i soptunnorna. Men men, vad gör man inte för utmaningen!

Månadsutmaningen April 2016

Då var det dags för nästa månads utmaning. Här kommer jag vara så fräck att jag faktiskt kör med två utmaningar som egentligen går hand i hand.

 • Utmaning 1: Uppnå en Sparkvot på 75%
 • Utmaning 2: Cykla 90% av gångerna till jobbet

En sparkvot på 75% kommer bli tufft men absolut inte omöjligt! Gällande mål nummer två så anser jag att nu när våren är här så finns ingen ursäkt att ta bilen till jobbet. Nej nu ska det cyklas och sparas in på både pengar och miljön, samtidigt som jag får lite gratis motion.

Vad har du för utmaningar till dig själv för april månad?


2 thoughts on “Månadsutmaningen April 2016

 1. Utdelningsnissen

  Bra jobbat!

  Ska själv sätta Aprils utmaning snart och vi får se vad det landar i…

  En fråga, hur långt har du till jobbet? 🙂

  //U

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Det tar ca 15 minuter att cykla men vet inte exakt hur långt det är avståndsmässigt.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *