Månadsrapport September 2016

Publicerad 7 oktober, 2016

Då var det åter dags att lägga en månad till böckerna. Tiden fullkommligt swishar förbi känns det som. Denna månad får klassas som en riktigt bra sådan rent ekonomiskt, där förmögenheten fick sig en fin skjuts. Dock beror detta främst på att portföljen vuxit till sig samtidigt som mitt månadssparande har kommit av sig lite. Men mer om det längre ner.

 

månadsrapport september 2016

  • Sparkvoten för månaden blev 49%.
  • Nettosparande till Avanza blev 7 800 kr.
  • Månadens aktieutdelningar blev 0 kr.
  • Eget kapital uppgår nu till 627 671 kr, vilket är en ökning med 43 121 kr.

 

 

Återigen en riktigt fin månad där förmögenheten växte med otroliga 43 121 kr! Den surande börsen vi hade där ett tag ser ut att ha gett med sig en aning och ger nu lite vind i seglen. Sen kliver jag för första gången över 600 000 kr i förmögenhet! Något som känns riktigt roligt. Nu är jag över halvvägs mot min första miljon innan 30!

Något som lyst med sin frånvaro här på slutet är utdelningar. Även denna månad konstaterar jag att pengamaskinen håller inne på just pengarna. Den enkla anledningen till detta är att jag som ni kanske kommer ihåg sålde av mina sista amerikanska papper här för en tid sedan och nästan alla svenska bolag har en tendens att dela ut till våren. Så det blir att vänta helt enkelt inför nästa års utdelningsfest.

Viktiga lärdomar från September

Det är så otroligt intressant att gå tillbaka bland mina äldre månadsrapporter och se hur förmögenheten utvecklat sig. Hundra tusen kan gå snabbt (åt båda hållen givetvis) och jämför jag bara med januari i år så hade jag en förmögenhet på ca 400 000 kr, som alltså nu har vuxit med över 200 000 kr. Jag är väldigt ödmjuk inför detta då jag vet hur snabbt det kan gå åt andra hållet. Med det är en del av resan.

Portföljhändelser i September

Jag har precis som tidigare fortsatt köpa för insättningarna i de svenska utdelarna jag har i portföljen. Hur simpelt som helst, utan inblandande av massa känslor.

  • Utdelningar September: 0 kr
  • Utdelningar totalt i år: 16 191 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *