Månadsrapport September 2015

Publicerad 1 oktober, 2015

Vi lämnar nu september bakom oss för att välkomna hösten och oktober månad. I spåren av den ekonomiska turbulens som ett husköp samt lägenhetsförsäljning innebär, så är det den här månaden betydligt lugnare och mindre rörelser. Förmögenheten ökade om än väldigt blygsamt denna månad.

 

månadsrapport september 2015

 • Aktieportföljerna steg med ca 197 kr och är värda 286 264 kr.
 • Månadens aktieutdelningar blev 631 kr.
 • Eget kapital uppgår nu till 384 347 kr, vilket är en ökning med 219 kr.

 

 

Den här månaden steg förmögenheten med ynka 219 kr. Inte mycket men med tanke på hur mycket pengar som lagts på huset så är jag ändå otroligt nöjd. Just nu håller vi på att installera ett helt nytt kök samt gör om ytskikten på huset, något som jag vet höjer värdet på huset men där jag inte tar med detta i balansräkningen. Dock är jag inte helt säker hur jag ska göra med köket som faktiskt är en ganska stor post som på något sätt borde speglas i tillgångarna.

Viktiga lärdomar från September

Om jag bara går tillbaka till slutet på förra året så är det helt otroligt vilken bra disciplin jag fått till när det kommer till mitt sparande och investerande. Från att då ha haft tusentals kronor i courtage varje månad, följer jag nu stenhårt min strategi att köpa och behålla mina aktier som alla utgör byggstenarna i mina pengamaskiner. Det har resulterat i att jag lägger betydligt mindre pengar på courtage (som direkt bidrar till att öka förmögenheten på sikt) samt inte involveras lika känslomässigt när det sjunker mycket på börsen som det gjort från och till den senaste tiden.

Nu känner jag snarare abstinens att sätta in nya pengar som kan investeras, något som uteblivit nu under renovering och flytt. Men från och med nästa månad tror jag att det återigen är på banan att kunna nettoinvestera och köpa fler fina utdelande bolag.

Utdelningar i September

Som avslutning på min månadsrapport så summerar jag månadens utdelningar samt den totala utdelningen för året. Ett stort mål jag har är att mina utdelningar en dag ska täcka alla våra utgifter och därför vill jag lyfta fram detta främst för min egen del, så att mer fokus finns på långsiktighet och återinvestering av utdelning, än på själva aktiekurserna från dag till dag.

 • Utdelningar September: 631 kr
 • Utdelningar totalt i år: 8 787 kr

Hur har din månad sett ut?


2 thoughts on “Månadsrapport September 2015

 1. Johan Löfgren

  228 kr för månaden och 9400 ungefär för året. Har lite drygt samma summa som du i sparande. Lika trevligt med utdelningar varje gång de trillar in ?

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Bra jobbat Johan! Hur stor portfölj har du och hur många bolag? 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *