Månadsrapport September 2014

Publicerad 1 oktober, 2014

Ny månad innebär ny månadsrapport. För första gången sedan starten blev det här en minusmånad av förmögenhet vilket beror på fall i portföljen. Men i övrigt så var det rekord i sparande vilket känns riktigt roligt med väldigt bra insättning i KFn.

 

månadsrapport september 2014

  • Aktieportföljen backade med ca 23 700 kr eller -7,7% och ligger just nu på ca 292 000 kr.
  • CSN lånet amorterades ner 3773 kr, se nedan för kommentar kring detta.
  • Billånet amorterades ner med 324 kr.
  • Eget kapital uppgår nu till 261 771 kr, vilket är en minskning med ca 11 703 kr.

 

Känns lite halvtråkigt att förmögenheten backade trots att jag gjort en Super Spar September med rekord stort sparande som följd. Men det stora sparande dämpade givetvis fallet i portföljen, som beror på att 203 Web Group handlades ner väldigt kraftigt veckan efter deras rapport. Fallet har dock börjat ta igen sig.

Som tidigare så är jag fortsatt tvungen att amortera ner min skuld till CSN på grund av återbetalning. Kommer kännas riktigt skönt när den är färdigbetalad så jag istället kan skicka in ca 4000 extra på kapitalförsäkringen varje månad.

Det har gjorts en del aktieköp under månaden men det har främst varit att jag flyttat pengar från Rysslandsfonder till aktier. Själva nettoköpande har varit i räntefonder som jag tidigare sagt att jag ska göra.

Viktiga lärdomar från September

Att ta med sig matlådor sparar verkligen otroligt med pengar! Veckorna under september har ofta sett ut så att jag och min sambo gör storkok på söndagar och måndagar med lite olika rätter, varav vi sedan har mat för resten av veckan. Otroligt smidigt och det innebär att man inte behöver stå varje kväll framför spisen.

En annan viktig lärdom är att inte ha för stor andel i en enskild aktie. Nu utgör i och för sig inte 203 Web Group större andel än vad jag satt upp som regel, utan det handlar snarare om att aktien tappa nära 30% på en veckas tid.

Hur mycket rikare blev du den här månaden?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *