Månadsrapport Oktober 2016

Publicerad 4 november, 2016

Tiden går fort och vi är redan inne i November månad. Vi har den senaste tiden sett en sur börs där de flesta dagar slutat på röda siffror. Detta återspeglar sig i denna månadsrapport men tack vare ett väldigt bra sparande hamnar månaden på plus trots allt! Resan fortsätter enligt plan och nu har jag siktet inställt på delmålet 750 000 kr i förmögenhet för att sedan passera 1 000 000 kr, förhoppningsvis någon gång under 2018.

 

månadsrapport oktober 2016

  • Sparkvoten för månaden blev 32%.
  • Nettosparande till Avanza blev 16 800 kr.
  • Månadens aktieutdelningar blev 0 kr.
  • Eget kapital uppgår nu till 628 997 kr, vilket är en ökning med 1 326 kr.

 

 

 

Jag är riktigt nöjd med att kunna skicka in hela 16 800 kr som bränsle till pengamaskinerna och landar därför på gröna siffror i förmögenhetsökning även denna månad. Insåg att jag i år satt in över 134 000 kr på Avanza vilken känns riktigt bra. Samtidigt är jag inte helt nöjd där utan hoppas kunna rampa upp min sparkvot ännu mer framöver för att ekonomisk frihet ska vara inom räckhåll ännu tidigare.

Vill även ge en liten kommetar kring nettosparande ovan samt sparkvoten, vilka inte alls ser ut att hänga ihop. Jag gör ett rekordstort sparande men har ändå en väldigt kass sparkvot och detta beror på att jag mäter sparkvoten med lönen som kommer in den 25e månaden innan och sedan drar av alla utgifter för månaden som kommer. Rätt komplicerat när jag tänker på det så kommer förmodligen ändra sätt här framöver och enbart kika på det jag skickar in på Avanza mot den lönen som kommer in samma månad.

Viktiga lärdomar från Oktober

Jag närmar mig nu tiden där jag kommer vara pappaledig under en period, vilket givetvis kommer innebära att bränsletillförseln till pengamaskinen förmodligen kommer minska ner en hel del. Samtidigt så gör detta mig ingenting då jag kommer få spendera tid med mitt underbara barn vilket är värt att i så fall jobba några månader extra innan pension.

Men samtidigt så öppnar detta dörrar för att dra in pengar på annat håll nu när jag kan ägna min tid mer åt firman. Så det ska bli spännande att se utfallet, även om jag förväntar mig ett väldigt dåligt sparande.

Portföljhändelser i Oktober

Jag har precis som tidigare fortsatt köpa för insättningarna i de svenska utdelarna jag har i portföljen. Hur simpelt som helst, utan inblandande av massa känslor. Det är fortsatt torka på utdelningsfronten men Atlas Copcos utdelning trillar in här i dagarna vilket känns bra.

  • Utdelningar September: 0 kr
  • Utdelningar totalt i år: 16 191 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *