Månadsrapport Oktober 2015

Publicerad 31 oktober, 2015

Det har varit lite tyst här på investerarens på senare tid vilket helt enkelt beror på att jag haft fullt upp med huset. Men även om jag inte uppdaterar lika frekvent kring min ekonomi så kommer jag absolut fortsätta med månadsrapporterna. Det är ju dessa som är grunden för uppföljningen av hur min ekonomi går, samt ett uppskattat inslag på sidan för er läsare.

När vi nu går in i november månad så är mina finanser äntligen tillbaka i balans. I och med husköp och lägenhetsförsäljning så kan vi säga att mitt personliga JAG AB har genomgått en kapitalmässig omstrukturering. Nu har dammet äntligen lagt sig efter detta och då lägenheten lämnades över denna vecka, samt lånen där löstes så står jag nu på ekonomiskt stabil mark igen och kan fortsätta resan och bygget av mina pengamaskiner! Det finns massor av lärdomar från senaste månaden, men först kommer siffrorna!

 

månadsrapport oktober 2015

 • Aktieportföljerna steg med ca 20 971 kr och är nu värda 307 235 kr.
 • Månadens aktieutdelningar blev 523 kr.
 • Eget kapital uppgår nu till 388 512 kr, vilket är en ökning med 4 165 kr.

 

Förmögenheten tickar på sakta men säkert och de senaste två månadernas kassaflöde har påverkats negativt för inköp av diverse byggmaterial som jag inte valt att lägga in på tillgångssidan utan sett som utgifter, även om många av dessa säkerligen höjer värdet på vårt hus.

Viktiga lärdomar från Oktober

Det är helt otroligt vad saker och ting kan ändras fort. Nu sitter jag här med en kopp kaffe på kontoret i vårat nya hus. Lägenheten är såld och pengar har flyttats runt mellan mina tillgångsslag. När jag tittar tillbaka på mina månadsrapporter innan och efter vi valde att sälja lägenheten och köpa hus och sedan jämför det med dagens, så kan jag konstatera följande:

 • Vi har bytt från en trerummare till ett stort fint hus med bra läge och stora ytor.
 • Våra utgifter för boendet, inkluderat räntekostnader på lån kommer vara i princip lika stora som när vi bodde i lägenhet.
 • När pengarna som blev kvar efter lägenhetsförsäljning samt lösen av lån kommer sättas in på Avanza så har jag närmare 400 000 kr i mina pengamaskiner vilket är mer än jag någonsin haft!
 • Huset har under de två månaderna förädlats där bland annat ett komplett helt nytt kök installerats, vilket finansierats med kassaflöde och därmed inte syns bland tillgångarna.

Med andra ord, hela den här affären har lett till att vi nu bor i ett stort underbart hus, har lika boendekostnad som innan samtidigt som jag nästa månad kommer tangera all time high på pengar hos Avanza! Det känns helt jäkla underbart!

Nu när det mesta byggmaterial och nya möbler är inköpta för en tid så kommer jag kunna sätta in nya friska pengar till mina pengamaskiner kommande månader.

Utdelningar i Oktober

Som avslutning på min månadsrapport så summerar jag månadens utdelningar samt den totala utdelningen för året. Ett stort mål jag har är att mina utdelningar en dag ska täcka alla våra utgifter och därför vill jag lyfta fram detta främst för min egen del, så att mer fokus finns på långsiktighet och återinvestering av utdelning, än på själva aktiekurserna från dag till dag.

 • Utdelningar September: 523 kr
 • Utdelningar totalt i år: 9 310 kr

Hur har din månad sett ut?


3 thoughts on “Månadsrapport Oktober 2015

 1. Anna

  Vad innebär posterna ”Månader sedan start” och ”Kvarvarande månader”?

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej,
   Det är månader sedan jag började följa min ekonomi på detta sätt.

   Kvarvarande månader är till dagen då jag fyller 30 vilket är ett delmål att nå miljonen innan det. 🙂

   Reply
 2. Pingback: Investera pengarna från lägenhetsförsäljning - Investerarens.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *