Månadsrapport Oktober 2013

Publicerad 1 november, 2013

Då var det dags för min andra månadsrapport här på Investerarens.se, även om jag i första månadsrapporten dunkade på med fyra rapporter i en.

Oktober har varit en helt ok månad, även om jag varken sett någon jätteökning i portföljen eller någon större amorteringen.

Men det rör sig i alla fall i rätt riktning vilket känns bra.

månadsrapport oktober 2013

  • Portföljen steg med ca 2000 kr exklusive insättningar.
  • Billånet amorterades ner med 1132 kr.
  • Aktieutdelning från Realty Income på 233 kr.
  • Egna kapitalet ökade med 5809 kr.

 

Rent börsmässigt var detta en ganska seg månad, även om det skedde en del spännande saker för några av mina bolag i mitten av månaden. All time high nåddes under månaden på 275 000 kr, för att sedan falla tillbaka. Framförallt var det positiva nyheter från 203 Web Group som fick aktien att stiga kraftigt en dag.

 

Viktiga lärdomar från Oktober

Börsen har gått otroligt bra i år. Som jag skrivit i tidigare inlägg så håller jag just nu på att bygga upp lite likviditet i portföljen, för att ha pengar tillgängliga ifall det kommer en större sättning på börsen, eller om bra köplägen i enskilda aktier uppstår.

När det nu gått väldigt bra ett tag så känns det bra att plocka hem en hel del vinster för att öka fördelningen likvid/ränta på kontot.

Jag passade även på att plocka in lite Volvo efter deras rapportflopp förra veckan. Tyckte det stora tappet var lite väl överdrivet, men kom inte lite för tidigt och har därför sett aktien tappa 3-4 % till efter mitt köp. Känns hur som helst bra att kunna komma in i aktien efter så kraftiga fall.

Vårt matprojekt fortlöper

Jag skrev i ett tidigare inlägg om hur jag och sambon la väldigt mycket pengar på mat och framförallt mat ute. Nu har vi i snart två veckor lagt ner mer energi på att planera och köpa in mat för varje vecka. Har inte räknat på det än men kan med stor säkerhet säga att detta kommer sänka våra matkostnader rätt rejält, samtidigt som vi äter mycket bättre mat.

Mer om det längre fram.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *