Månadsrapport November 2016

Publicerad 11 december, 2016

Här kommer en något försenad månadsrapport. Det här med att vara pappaledig är betydligt mer tidskrävande än vad jag hade kunnat tro. Dock på ett bra sätt vill jag poängtera. Hur som helst, den som väntar på något gott! Denna månad blir historisk för min del när det gäller förmögenhetsökning!

 

månadsrapport november 2016

  • Sparkvoten för månaden blev 65 %.
  • Nettosparande till Avanza blev 30 000 kr.
  • Månadens aktieutdelningar blev 0 kr.
  • Eget kapital uppgår nu till 715 857 kr, vilket är en ökning med 86 860 kr.

 

 

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Är både lite chockad och givetvis väldigt tacksam att jag på papperet blev hela 86 860 kr rikare! Detta är en kombination av rekordsparande samt en rejält skjuts i portföljen. När det gäller portföljutveckling så är jag både tacksam och ödmjuk då jag vet hur snabbt det kan gå i båda riktningar, inte minst när man har en belånad väska som jag. Men givetvis ska man även få fira framgångarna!

Viktiga lärdomar från November

Jag kände länge att portföljen bara stod och stampa, men nu när det väl börjat sticka iväg så går det fort. Detta visar tydligt risken med att stå utanför marknaden, då några få dagar kraftigt kan bidra till den positiva utvecklingen. Jag ska villigt erkänna att jag även tagit en del swing/trading bets för en liten del av väskan. Mer och mer börjar jag faktiskt intresserad mig för aktiv aktiehandel som syssla. Även om det känns rätt avlägset just nu. Men möjligheterna om man skulle bemästra det är väldigt obegränsade.

Portföljhändelser i November

Jag har precis som tidigare fortsatt köpa för insättningarna i de svenska utdelarna jag har i portföljen. Hur simpelt som helst, utan inblandande av massa känslor. Det är fortsatt torka på utdelningsfronten dock men laddar inför nästa års utdelningssäsong.

  • Utdelningar September: 0 kr
  • Utdelningar totalt i år: 16 191 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *