Månadsrapport November 2015

Publicerad 30 november, 2015

Då går november till böckerna samtidigt som härliga december tågar in vilket innebär att årets sista månad har påbörjats. För mig är det ofattbart hur mycket som har hänt sedan början på året, inte minst på det ekonomiska planet och det ska bli riktigt roligt att summera året i siffror och se vad jag faktiskt lyckats åstadkommit. Det trillar fortfarande in betalningar som rör förädlingen av vårat nya hus, så som byggmaterial och hantverkare. Nu har dock det mesta avklarats och jag ser fram emot några månader med större flöde till pengamaskinerna. Nu till novembers siffror!

 

månadsrapport november 2015

 • Aktieportföljerna steg med ca 9 879 kr och är nu värda 355 414 kr.
 • Månadens aktieutdelningar blev 2001 kr
 • Sista delen av billånet betalades av på 9 716 kr.
 • Eget kapital uppgår nu till 399 419 kr, vilket är en ökning med 4 165 kr.
 • Soliditeten är återigen över 30% strecket.

 

Det är verkligen på håret att passera en förmögenhet på 400 000 kr, men den som väntar på något gott får man väl då säga. Förmögenheten stiger även om vi återigen har en hel del utgifter när vi renoverar huset, som på ett sätt ökar värdet men där vi samtidigt inte vill räkna hem det.

En annan sak som känns riktigt roligt är att det trillade in 2001 kr i utdelning vilket känns riktigt skoj! Dessa återinvesterades igen i nya utdelande aktier som hjälper till att stärka pengamaskinerna.

Någon som också är värt att notera från månaden så är det att jag betalade av resterande del av det billån jag tog på förra bilen. Detta innebär att vi nu endast har lånet på huset (samt mitt CSN lån). Bara detta kommer påverka mitt månatliga kassaflöde positivt med ca 400 kr.

Viktiga lärdomar från November

Jag är en väldigt systematisk person som gillar ordning och reda, inte minst när det kommer till min privatekonomi. Därför känns det nu extra skönt när vi trimmat våra utgifter, satt upp gemensamma spar- och räkningskonton och rent allmänt håller stenkoll på alla utgifter. Som jag varit inne på många gånger tider så blir vi vad vi fokuserar på. Om du stirrar dig blint och sliter dig i håret varje gång du konstaterar att du har noll kronor på kontot dagarna innan lön, så kommmer du garanterat att fortsätta med detta betéende. Om du istället börjar notera vart pengarna tar vägen samt följer upp hur mycket du lyckas spara varje månad så kommer du istället flytta fokus dit och därmed ändra ditt sätt att handskas med pengar.

Utdelningar i November

Som avslutning på min månadsrapport så summerar jag månadens utdelningar samt den totala utdelningen för året. Ett stort mål jag har är att mina utdelningar en dag ska täcka alla våra utgifter och därför vill jag lyfta fram detta främst för min egen del, så att mer fokus finns på långsiktighet och återinvestering av utdelning, än på själva aktiekurserna från dag till dag.

 • Utdelningar November: 2001 kr
 • Utdelningar totalt i år: 11 312 kr

Hur har din månad sett ut?


3 thoughts on “Månadsrapport November 2015

  1. Investeraren Post author

   Härligt Jussi!
   Får man fråga vad storleken är på din portfölj?

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *