Månadsrapport November 2014

Publicerad 2 december, 2014

Året börjar närma sig sitt slut och vad som började som ett bra investeringsår ser ut att bli ett mindre bra. Men jag deppar inte för det utan ser det långsiktigt och glädjer mig istället åt det stora nettosparande som jag lyckas komma upp i. Hur det än är så kommer det förmodligen vara den viktigaste ingrediensen för att nå första miljonen.

 

månadsrapport november 2014

  • Aktieportföljen steg med ca 13 900 kr och är idag värd  282 000 kr.
  • CSN lånet amorterades ner 6438 kr, se nedan för kommentar kring detta.
  • Billånet amorterades ner med 324 kr.
  • Eget kapital uppgår nu till 257 643 kr, vilket är en ökning med ca 15 662 kr.

Det rör sig i rätt riktning igen vilket känns skönt även om det inte sker med hjälp av stigande aktieportfölj utan snarare nettosparande. Som ni ser i tabellen så ökade portföljen endast ca 900 kr och återigen så är det oljeservicebolaget Fred Olsen samt Bonheur som är sänkena. Även SSAB har varit lika tråkig som den alltid varit och jag funderar skarpt på att göra mig av med aktien för gott och aldrig mer röra vid den. Mer om det senare.

Som ni ser så har jag även skrivit ner värdet på bilen med 5 000 kr då jag efter att ha värderat bilen på flera sajter sett att detta är ett mer korrekt värde. Som ni ser så fortsätter min återbetalning till CSN och hade jag inte haft detta så hade nettosparandet varit närmare 17 000 kr vilket är helt otroligt för min del! Förmögenheten är även över kvart miljon strecket vilket känns bra.

Viktiga lärdomar från November

Den här månadsrapporten visar tydligt på hur viktigt det är att fokusera på ett högt nettosparande. Fortsätter jag bara investera delar av dessa i högutdelare så tror jag att det kan bli en rejäl skjuts med tiden.

Precis som jag skrev förra månaden så gör jag alldeles för många affärer vilket resulterar i höga courtageavgifter. Därför satte jag som mål upp att jag inte fick göra några försäljningar utan endast köpa för insättningar. Jag är glad att jag lyckats hålla detta vilket resulterat i courtage på under 100 kr för månaden mot över 1000 kr förra månaden. Jag kommer givetvis fortsätta med detta tänk.

Passiva Inkomster i November

I den här delen så tänkte jag redovisa för hur mycket passiva inkomster jag haft under månaden. Dessa utgörs av utdelningar från aktier samt halva vinsten i mitt företag, men av praktiska själ kommer jag enbart redovisa utdelningarna. Mitt mål är att dessa inkomster en vacker dag ska kunna täcka alla våra utgifter så att pengar även rullar in om jag ligger på en strand i Thailand eller befinner mig i skidbacken.

  • Utdelningar November: 0 kr
  • Utdelningar totalt i år: 2993 kr

Hur har din månad sett ut?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *