Månadsrapport Mars 2016

Publicerad 1 april, 2016

Då lämnar vi första kvartalet för 2016 för att bege oss mot vår och varmare tider. Vilket otrolig start det varit på det här året på den ekonomiska fronten. Jag känner verkligen hur fokuserad och målinriktad jag varit samtidigt som motivationen varit på topp. Bara under årets första månader har jag sparat undan mer än 45 000 kr som skickats in i pengamaskinerna för att jobba. Då känner jag dessutom att det finns ännu mer att ge framöver! Nu kikar vi på hur Investerarens personliga AB gått denna månad.

 

månadsrapport mars 2016

 • Sparkvoten för månaden blev 61%.
 • Pengamaskinerna är nu värda 489 200 kr.
 • Månadens aktieutdelningar blev 2 833 kr.
 • Eget kapital uppgår nu till 479 930 kr, vilket är en ökning med 29 431 kr.

 

Wow det fortsätter verkligen att röra sig i rätt riktning och det är roligt att se hur gediget sparande och simpelt investerande faktiskt ger utdelning. Förmögenheten ökade med nästan 30 000 kronor denna månad med en stor nettoinsättning på Avanza tillsammans med den vanliga amorteringen på lånen.

Sparkvoten låg något lägre än målet på 65% så just nu ligger snittet för de tre första månaderna på 63%. Dock så har jag ju tagit mig an månadsutmaningen för april där jag jobbar mot en sparkvot på 75%! Det kommer i så fall ge mig en härlig kick i rätt riktning gälland målet för sparkvoten.

Kan även konstatera att utdelningssäsongen nu har dragit igång där jag denna månad erhöll nästan 3000 kr i utdelning. Pengar som givetvis återinvesterades direkt i nya aktier men för skojs skull så kan jag konstatera att det skulle kunna täcka nästan hela bolånet och amorteringen.

Viktiga lärdomar från Mars

Att utmana sig själv att hela tiden gå den där extra milen kan verkligen få riktigt stora effekter på lång sikt. Som första månadsutmaning i mars gav jag mig an på att dra in 2000 kr extra utöver min ordinarie lön. Genom att sälja av lite saker som inte användes samt genom lite andra sysslor lyckades jag slå den utmaningen med 70%! Ett fint tillskott som helt klart kommer påverka pengamaskinernas resultat på lång sikt.

Nu tänjer jag på gränserna ytterligare i April där jag siktar på en sparkvot på hela 75%. Kommer bli tufft med helt klart genomförbart.

Utdelningar i Mars

Som avslutning på min månadsrapport så summerar jag månadens utdelningar samt den totala utdelningen för året. Ett stort mål jag har är att mina utdelningar en dag ska täcka alla våra utgifter och därför vill jag lyfta fram detta främst för min egen del, så att mer fokus finns på långsiktighet och återinvestering av utdelning, än på själva aktiekurserna från dag till dag.

 • Utdelningar Mars: 2 833 kr
 • Utdelningar totalt i år: 4 721 kr

Hur har din ekonomi utvecklas under mars?


2 thoughts on “Månadsrapport Mars 2016

 1. Beundraren

  Hej,

  Väldigt imponerande att du kan spara så pass mycket.

  Det står minus insättning för globala pengamaskinen, tog du ut pengar därifrån för att balansera de två portföljerna?

  Bra jobbat och lycka till!

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Helt korrekt! Tog ut lite likvidera från globala för att balansera upp den svenska pengamaskinen. Dessa kom i sin tur från att jag sålde av lite realty. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *