Månadsrapport Maj 2016

Publicerad 1 juni, 2016

Jag är halvmiljonär! Om jag skulle sälja av allt idag och lösa våra lån så skulle jag ha över en halv miljon kvar på bordet. Om jag dessutom räknar bort CSN lånet (det snälla lånet) så skulle jag ha en bra bit över 700 000 kr. Detta är en härlig milstolpe på resan och en stor anledning till att jag gör dessa månadsrapporter är för att jag själv ska kunna gå tillbaka och se hur bra ekonomin faktiskt utvecklas.

 

månadsrapport maj 2016

 • Sparkvoten för månaden blev 75%.
 • Nettosparande till Avanza blev 16 000 kr.
 • Månadens aktieutdelningar blev 6 670 kr.
 • Eget kapital uppgår nu till 517 114 kr, vilket är en ökning med 21 545 kr.

 

Ekonomin tuffar verkligen på och det är en härlig milstolpe att passera halvmiljon strecket. Jag kan även konstatera ett nytt rekord i sparkvot som hamnade på hela 75% trots att vi under månaden haft en rad extra utgifter så som bilskatt, köp av utemöbler osv.

Maj är ju även en rekordmånad när det kommer till utdelningar och även där kan jag notera ett rekord.

Viktiga lärdomar från Maj

Det känns verkligen att allt gnetande, allt optimerande av ekonomin börjar betala sig. Ännu en rekordmånad visar att jag nu fått ett momentum på mitt sparande och jag kommer verkligen jobba med att hålla fast vid denna spartakt.

Nu när juni är här inleds sommaren på riktigt vilket jag räknar med kommer innebära lite högre kostnader. Det ska grillas på kvällarna, drickas någon öl ibland osv. Inga konstigheter, här får jag istället jobba med att väga upp via inkomstsidan.

Portföljhändelser i Maj

Lyckades skicka in 16 000 till portföljen i Maj vilket är bättre än mitt årsmål för 2016 men samtidigt lägre än de 20 000 kr jag hade hoppats på. Blev en hel del köp i Skanska för att bygga upp den positionen till en nivå likt de andra innehaven. Sen köpte jag inget i Castellum vilket beror på att jag kommer teckna fullt i emissionen och därmed öka positionen via den vägen.

 

månadens köp april

 • Utdelningar Maj: 6 670 kr
 • Utdelningar totalt i år: 13 703 kr

4 thoughts on “Månadsrapport Maj 2016

  1. Investeraren Post author

   Den räknar jag som inköpspriset för ett halvår sedan och sedan halva det värdet då jag äger halva bostaden. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *