Månadsrapport Juni 2016

Publicerad 1 juli, 2016

Då var det dags för Juni månadsrapport. Efter Brexit och diverse omflyttningar av Globala Portföljen så får jag konstatera att det blir årets första minusmånad, trots att jag satt in 15 000 kronor från senaste lönen. Det är även en månad med rekorddålig sparkvot vilket beror på att en stor del av utomhusmöblerna som köptes skulle betalas denna period. Detta tillsammans med en hel del grill och dricka under sena sommarkvällar har gjort att det skenat iväg lite.

 

månadsrapport juni 2016

 • Sparkvoten för månaden blev 50%.
 • Nettosparande till Avanza blev 15 000 kr.
 • Månadens aktieutdelningar blev 473 kr.
 • Eget kapital uppgår nu till 507 583 kr, vilket är en minskning med 9 531 kr.

 

Jag håller mig flytande över halvmiljon strecket men är alltid tråkigt med en negativ månad. Dock får jag se det som ett hack i kurvan och jag är inte direkt orolig för det. Men enkelt kan man summera den här månaden som lite mer slösaktig och sedan en smäll av brexit på det.

Viktiga lärdomar från Juni

Det har helt klart varit turbulent på aktiemarknaden den senaste månaden och vi har haft ”förmånen” att uppleva en av de värsta nedgångarna under en enskild börsdag i modern tid. Att fallet sedan hämtades igen till viss del de kommande dagarna visar återigen på hur viktigt det är att inte försöka tajma något utan istället sprida ut köp över tid för att på så vis få en fin genomsnittskurs.

Jag har nu inlett min semester vilket kommer innebära lite större utgifter i form av mat, alkohol och roliga saker att göra. Det är helt ok för min del då jag givetvis vill leva lite här och nu, samtidigt som jag har ett riktigt bra sparande i ryggen från första två kvartalen.

Portföljhändelser i Juni

Den stora portföljhändelsen den här månaden var att jag sålde av mina sista amerikanska aktier och flyttade därefter över alla pengar till den svenska pengamaskinen. Som ni vet så har jag inte gjort några nyinsättningar till den Globala portföljen utan istället fokuserat på att bygga upp den svenska där målet hela tiden varit att denna ska utgöra en klar majoritet av mitt aktieinnehav. När nu USA börserna nosar på ATH samtidigt som flera innehav som Realty Stigit till väldigt höga multiplar, kände jag att läget är ganska bra att öka på takten med köp i Sverigen nu när vi ändå haft en beartrend i över ett år. Jag kommer givetvis i framtiden att köpa även amerikanska bolag mer regelbundet, men förhoppningsvis kan jag börja göra det när kurserna är betydligt lägre än vad de är idag.

Dock så inser jag att då majoriteten av de svenska bolagen delar ut under våren, så kommer det bli svårt att uppnå utdelningsmålet för i år. Men förhoppningsvis blir det istället ett rejält skutt nästa år.
 

 • Utdelningar : 473 kr
 • Utdelningar totalt i år: 14 176 kr

4 thoughts on “Månadsrapport Juni 2016

 1. Vägen till Frihet

  Trots en liten nedgång ser det stabilt ut. Fortsätter du i samma anda så kommer det här bli riktigt bra på sikt.
  Snyggt jobbat!

  Mvh
  /Vägen till Frihet

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tack för dem fina orden! Ja detta är ett hack i kurvan men jag kommer igen med kraft framöver 🙂

   Reply
 2. David

  Hej,

  Hur har du definierat värdet av din bostad i dina månadsrapporter? Är värdet baserat på köpeskillingen eller har du valt att utgå ifrån bankens värdering av bostaden?

  Tacksam för svar

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Värdet på bostaden är vad vi köpte den för. Sedan dessa har vi gjort ganska stora renoveringar men där har jag varit rätt noga med att inte ta med det som värdeökning. Min tanke är ju att vara miljonär genom att ha en miljon netto på avanza, värdet i bostaden kommer vi ju inte komma åt på bra länge då vi planerar att bo här länge.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *