Månadsrapport Juli 2016

Publicerad 30 juli, 2016

Sommaren har passerat första halvlek och för min del så börjar den sakta lida mot sitt slut. Har en vecka kvar innan det är dags att återgå till jobbet och mer rutiner. Sommar och semester innebär oftast högre levnadskostnader då vi unnar oss mer mat, grillar och gör diverse utflykter. Inga konstigheter och med det i åtanke är jag riktigt nöjd med månadens siffror. Inte minst då det är ett nytt rekord i ökning av förmögenhet under en enskild månad!

 

månadsrapport juni 2016

  • Sparkvoten för månaden blev 65%.
  • Nettosparande till Avanza blev 16 000 kr.
  • Månadens aktieutdelningar blev 2016 kr.
  • Eget kapital uppgår nu till 562 944 kr, vilket är en ökning med 55 361 kr.

 

Helt otroligt att min förmögenhet stiger med över 55 000 kr, något jag kan tacka en positiv börs för. Detta tillsammans med ännu en bra sparmånad trots semester och dyrare kostnader. För första gången på väldigt länge har jag lite vind i seglen med tanke på börsen, som månaderna innan varit rejält skakiga, vilket det givetvis kan fortsätta att vara.

Viktiga lärdomar från Juli

Det är otroligt roligt att se börsen börjar röra sig uppåt lite mer stabilt, även om jag tror att den skakiga börsen inte är helt över för denna gång. Vi går nu in i en historiskt dålig tid för börsen, samtidigt som man inte ska haka upp sig på historia då detta läge likt alla nya lägen på börsen är unika till viss del.

Något jag verkligen tänkt på här på slutet är hur lätt det är att stå på sidlinjen i väntan på den stora kraschen ala 2008, samtidigt som man får se flera av aktierna man tänkt köpa stiga ännu mer i värde. Detta är något jag slipper då jag varje månad köper fler aktier, oavsett hur börsen gått tidigare. Både enkelt som smart, då jag aldrig behöver stå där och fundera om eller när börsen ska krascha. Som Peter Lynch så fint lär ha sagt, att fler förmögenheter har raserats när folk försöker tajma krascher, jämfört med vad krascherna i sig har.

Portföljhändelser i Juli

Som ni vet så har jag avyttrat mina amerikanska innehav vilket gör att den svenska pengamaskinen svällt rejält här på slutet. Alla denna extra likviditet har jag sakta men säkert tänkt flytta in i mina utdelande innehav, men under tiden så har jag unnat mig att göra lite korta affärer så här i lediga tider. Som ni ser så har jag även ökat på krediten en aning vilket är helt i linje med min plan att ha ca 25% belåning någon gång i höst.

Bland annat så plockade jag upp Betsson kring 65 kr vilket visade sig bli en väldigt bra affär. Samtidigt så är Betsson ett sådant bolag jag sneglat på länge men tyckt varit för dyr, och när läget som detta uppstod kunde jag inte låta bli. Samma sak gäller SSAB där jag ligger med en position sedan en tid tillbaka. Dessa är alltså kortare positioner som jag inte tänkt ska ingå i min pengamaskin likt de andra bolagen.

Spännande tider helt klart och ska bli roligt att följa börsens utveckling här i höst.

  • Utdelningar : 2016 kr
  • Utdelningar totalt i år: 16 191 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *