Månadsrapport Juli 2014

Publicerad 1 augusti, 2014

Då var det första augusti och ännu en månad har passerat. En otroligt varm och härlig månad får jag säga som även bjudit på lite aktierelaterade händelser. Som vanligt så publicerar jag här hur min ekonomi har utvecklats samt tar upp saker som varit bra respektive dåligt.

 

månadsrapport juli 2014

  • Portföljen steg med knappt 1% medan OMXSPI backade dryga 0,7%. Med insättningar och utdelningar är portföljen nu värd 308 000 kr.
  • CSN lånet amorterades ner 3990 kr  och anledningen till det förklarar jag lite längre ner.
  • Billånet amorterades ner med 324 kr.
  • Eget kapital uppgår nu till 266 945 kr.

 

Det var lite stiltje i portföljen och vid slutet av månaden kan vi se en uppgång på knappa procenten. Då jag spöade index för månaden får jag ändå vara nöjd, allra främst då jag viktat om ganska kraftigt till korta räntepapper.

Som ni ser så har jag amorterat ner nästan 4000 kr på CSN lånet vilket kan verka väldigt korkat. Räntan på det lånet är 1,2% och jag skulle vanligtvis aldrig amortera på ett sådant lån i onödan. Nej anledning är att jag i början av sommaren fick ett återkrav på ca 50 000 kr som CSN så snällt ville ha in. Det hela handlade om att jag våren 2012 halkade över brytgränsen för vad man får tjäna och CSN kräver därför tillbaka hela beloppet i ett nafs.

Som tur är så kunde jag dela upp betalningen på 11 månader vilket kommer att synas i mina månadsrapporter. Kan kännas tråkigt men hur som helst så minskar ju det lånet vilket i alla fall är skönt. Om det blir som jag tror så kommer inte börsen stiga avsevärt mycket mer nästa halvår och i så fall kommer det göra mindre ont att ha amorterat de här extra 4000 kr varje månad.

 

Viktiga lärdomar från Juli

Jag har nyligen flyttat ihop med min tjej vilket känns helt underbart. Utöver allt underbart som det innebär så är tvåsamhet även utmärkt för privatekonomin och något jag starkt rekommenderar. Nu har vi helt plötsligt två inkomster och delar samtidigt på de gemensamma utgifterna. Detta kommer få en positiv inverkan på mitt kassaflöde vilket känns härligt.

Något som slagit mig de senaste dagarna är att min ekonomi stärkts och vuxit trots att jag unnat mig själv en hel del resor och shopping. Jag har verkligen inte levt som jag lär detta halvår men ändå visar månadsrapporterna att jag har en stark ekonomi. Det är nu fyra år kvar till jag fyller 30 och den första miljonen känns verkligen inte långt borta.

 
Hur har din ekonomi utvecklats under månaden?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *