Månadsrapport Februari 2016

Publicerad 1 mars, 2016

Med första dagen i mars är det återigen dags att göra en översyn av min ekonomi i form av en månadsrapport. Jag har storslagna planer det här året att kunna investera väldigt mycket i mina pengamaskiner och med de två första månaderna i böckerna så ser det väldigt ljust ut. Dags att kika på siffrorna.

 

månadsrapport februari 2016

 • Sparkvoten för månaden blev 63%.
 • Pengamaskinerna är nu värda 460 258 kr.
 • Månadens aktieutdelningar blev 1 435 kr.
 • Eget kapital uppgår nu till 450 499 kr, vilket är en ökning med 25 763 kr.

 

Kan bokföra ännu en rekordmånad för min del och jag är otroligt nöjd med resultatet. Förmögenheten ökade med över 25 000 kr där stigande aktiekurser stod för ca 7628 kr och resterande är amortering och nysparande. För andra månaden i rad så skickade jag direkt när lönen trillade in 15 000 kr till Avanza, där jag sedan köpte systematiskt i min Svenska Pengamaskin med utdelande aktier. Även om jag är nöjd med en nettoinsättning på 15 000 kr så har jag förhoppningar om att sätta in ännu någon tusenlapp de kommande veckorna för pengar som trillar in i firman.

Förmögenheten tickar på i fin takt så tänkte slänga in en liten graf här under för att visualisera utvecklingen.

förmögenhet feb 2016 bild

Sparkvoten landade på 63% vilket är 2 procentenheter under mitt mål men samtidigt otroligt bra. Vi lever långt ifrån snålt så det finns en hel del till att förbättra på dem marginalerna om jag skulle vilja.

Viktiga lärdomar från Februari

I början på månaden föddes våran dotter och det är helt klart det underbaraste och häftigaste jag varit med om. Med en liten knodd där hemma så ändras rutinerna en hel del, vilket har funkat otroligt bra måste jag säga.

Som ni ser så har belåningen i portföljen ökat en liten del. Jag blir mer och mer bekväm med att belåna portföljen då jag är så långsiktig och än så länge är det väldigt liten del som lånen står för.

Vi fortsätter att veckohandla på willys men varje gång vi gjort något småköp så försvinner alltid några hundralappar på onödiga spontanvaror som läggs i korgen. Att minimera småhandlingar är helt klart ett grymt bra sparknep.

Utdelningar i Februari

Som avslutning på min månadsrapport så summerar jag månadens utdelningar samt den totala utdelningen för året. Ett stort mål jag har är att mina utdelningar en dag ska täcka alla våra utgifter och därför vill jag lyfta fram detta främst för min egen del, så att mer fokus finns på långsiktighet och återinvestering av utdelning, än på själva aktiekurserna från dag till dag.

 • Utdelningar Februari: 1 435 kr
 • Utdelningar totalt i år: 1 888 kr

 

Utdelningarna tickar på och nu börjar den riktiga utdelningssäsongen på allvar. Både mars och april bjuder på en hel del pengar in i form av utdelningar. Pengar som direkt kommer sättas i eget arbete.

Hur har din månad sett ut?


4 thoughts on “Månadsrapport Februari 2016

  1. Investeraren Post author

   Tack spara för livet, jag kämpar på 🙂

   Reply
 1. Gröngöling

  Hej
  Grym blogg, jag tänkte följa ditt spår!
  Skulle du möjligen i något blogg inlägg strukturellt visa hur du procentuellt fördelar dina köp för en månaden i ex pengamaskin sv och global?

  Det skulle vara väldigt hjälpsamt för en gröngöling som jag 🙂

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej gröngöling och tack för dem fina orden!

   Ska absolut kasta ihop ett inlägg där jag redogör för hur jag fördelar mina aktieköp varje månad. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *