Månadsrapport December 2014

Publicerad 7 januari, 2015

Då var vi inne i ett nytt år med massor av nya möjligheter. Jag skrev tidigare en krönika där jag blickade tillbaka på året som gått så nu tänker jag istället fokusera i nuet och framåt. Men först lär jag summera hur min förmögenhet utvecklades i December. Den blev en vecka sen men det beror på att CSN uppdaterade sina databaser varav man inte kunde läsa ut aktuell skuld försen nu.

 

månadsrapport december 2014

 • Aktieportföljen minskade med ca 2300 kr och är idag värd  295 000 kr.
 • CSN lånet amorterades ner 3528 kr, se nedan för kommentar kring detta.
 • Billånet amorterades ner med 324 kr.
 • Eget kapital uppgår nu till 274 495 kr, vilket är en ökning med ca 16 852 kr.

Ännu en månad där förmögenheten ökade och rör sig i rätt riktning. Tyvärr var det inte med hjälp från portföljen som backade någon tusenlapp utan främst handlar det om en bra lön tillsammans med styrelsearvode som gjorde att jag kunde spara rekordmycket denna månad. Portföljen börjar närma sig 300 000 kr strecket igen vilket känns bra. Dock skulle en uppvärdering av oljeservicen vara en väldigt fin present detta år.

Min förmögenhet har aldrig varit större och den börjar närma sig 300 000 kr. Detta trots att börsen har gått allt annat än min väg. Förhoppningsvis kan jag få lite medvind detta år. Hur som helst tror jag på ett gäng fina utdelningar till våren.

Viktiga lärdomar från December

December bjöd visserligen på ett väldigt högt nettosparande, men det berodde snarare på höga inkomster än begränsade utgifter för det har varit en hel del slantar i den kategorin också. Det har handlats julklappar, betalats resor med mera. Det är väldigt många spännande saker på agendan nu i vår då vi reser till Thailand i mars och sedan Florida i april. Det låter säkert helt galet att jag lägger pengar på två sådana resor på så kort tid, men det är betydligt billigare än vad det låter.

Till Thailand så hittade vid flyg för ca 5000 kr tur och retur samtidigt som det är väldigt billigt att bo där. I Florida så är vi massor av personer som har hyrt ett stort fint hus, så det kalaset gick endast på 6600 kr för flyg tur och retur samt boende för 2 veckor. Sen tillkommer givetvis dyrare levnadskostnad när man är på resande fot men det är inte så illa som man kan tro heller. I Florida kommer vi dessutom laga en hel del mat tillsammans vilket gör att kostnaderna inte blir högre än här hemma.

Som jag sagt tidigare så är resor en av mina stora passioner och för mig är det att leva när jag kan upptäcka nya platser. Att få koppla av i lite sol och värme blir heller inte fel.

Jag har fortfarande fyra månader kvar där jag kommer betala 4000 kr extra till CSN på grund av ett återbetalningskrav. Det är helt enkelt vad det är och här får jag bita i det sura äpplet. Hur det än är så minskar ju i alla fall den skulden, även om det är den sista skulden jag tänkt betala tillbaka med tanke på den låga räntan.

Passiva Inkomster i December

I den här delen så tänkte jag redovisa för hur mycket passiva inkomster jag haft under månaden. Mitt mål är att dessa inkomster en vacker dag ska kunna täcka alla våra utgifter så att pengar även rullar in om jag ligger på en strand i Thailand eller befinner mig i skidbacken.

 • Utdelningar December: 0 kr
 • Utdelningar totalt i år: 2993 kr

Hur har din månad sett ut?


2 thoughts on “Månadsrapport December 2014

  1. Investeraren Post author

   Hej Per!
   Jodå jag har skrivit av en hel del på bilen, gör det dock inte löpande varje månad utan mer klumpvis. Gjorde det så sent som förra månaden faktiskt. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *