Månadsrapport Augusti 2016

Publicerad 17 september, 2016

Som ni kanske märkt så har det varit otroligt tyst från min sida de senaste veckorna. Detta beror på att jag just nu befinner mig i en otroligt intensiv fas på jobbet med mycket övertid, en hel del helgarbete osv. Detta tillsammans med att jag är småbarnsfar gör att den där tiden för att skriva inte alltid hinns med. Men jag håller fortfarande stenkoll på hur min ekonomi utvecklas och även om jag inte publicerade månadsrapporten för augusti i början på månaden så fanns siffrorna där i min excel hela tiden. Så därför kommer här en försenad månadsrapport.

 

månadsrapport augusti 2016

  • Sparkvoten för månaden blev 50%.
  • Nettosparande till Avanza blev 0 kr.
  • Månadens aktieutdelningar blev 0 kr.
  • Eget kapital uppgår nu till 584 550 kr, vilket är en ökning med 21 606 kr.

 

Även augusti var en bra månad när det kommer till förmögenhetsökning. Detta är dock helt tack vare att börsen klättrat uppåt. Om man ser till mitt personliga rörelseresultat för månaden så var det förmodligen det sämsta någonsin. Som ni ser så har jag inte satt in några pengar alls på Avanza, utan den här månaden har kantats av en baksmälla av sommarens högre utgifter, tillsammans med lite pappaledighet osv.

Några andra saker som kan vara värt att notera är att jag nu nått taket för belåning för stunden. Portföljen är nu belånad till ca 20% i spåren efter Brexit vilket känns bra för stunden. Nu ser jag fram emot några fina löner efter all övertid som förhoppningsvis kan ge riktigt fina sparkvoter framöver.

Viktiga lärdomar från Augusti

Portföljen har växt till sig ganska rejält och det är intressant hur väl jag kunnat koppla ifrån känslorna från pengarna i sig när det svänger både upp och ner. Nu är det inte konstigt att portföljen rör sig motsvarande flera månadslöner från månad till månad och detta är helt enkelt en del av spelet eller vad man ska säga. I början av min investeringskarriär sved det till när det var röda siffror oavsett om det bara var hundralappar. Nu när jag är inne för det långa loppet har detta betydligt mindre betydelse.

Portföljhändelser i Augusti

I spåren av att jag avyttrade min amerikanska portfölj så har jag fortfarande ca 200 000 kr som jag snurrat runt en del i väntan på att jag ska flytta in dem helt till utdelande aktier. Betsson har bland annat varit en bra affär som jag plockat upp. Annars fortsätter köpandet enligt plan.

  • Utdelningar Augusti: 0 kr
  • Utdelningar totalt i år: 16 191 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *