Månadsrapport Augusti 2015

Publicerad 7 september, 2015

Då kära läsare är det äntligen dags för ännu en månadsrapport. Mina dagar är just nu otroligt spännande men även väldigt hektiska då jag jobbar heltid för att sedan ägna all fritid åt att renovera det nya huset. Det kan låta jobbigt men är samtidigt otroligt stimulerande då jag sitter vid ett skrivbord stor del av dagen, så dår får målning och tapetsering ses som terapi. Den här månadsrapporten bjuder på en rad spännande överraskningar. Just nu befinner jag mig i en övergångsfas där jag fortfarande äger lägenheten, även om den på papperet är såld. Mer om det längre ned.

 

månadsrapport augusti 2015

 • Aktieportföljerna sjönk med ca -19 493 kr och är värda 286 067 kr.
 • Lägenheten såldes för 55 000 kr mer än bokfört värde!
 • Månadens aktieutdelningar blev 1400 kr.
 • Eget kapital uppgår nu till 384 128 kr, vilket är en ökning med 47 120 kr.

 

Det är mycket som händer på det ekonomiska planet just nu för min del. Då vi gått och blivit husägare samt precis sålt lägenheten innebär det en hel del förflyttningar av kapital. Allt finns med i månadsrapporten även om det blir lite rörigt till en början. Den stora ökningen den här månaden beror dels på ännu en monsterlön med traktamenten samt att värdet på lägenheten jag nu sålt blev betydligt högre än tidigare uppskattat.

Om vi början uppifrån så har tillgångskolumnen ökat rejält (tyvärr även skuldsidan). Just nu ligger där värdet på lägenheten som är såld och kontrakt skriven, men där vi inväntar tillträde först om 2 månader. Det positiva här är att jag fick över 55 000 kr mer än jag värderat lägenheten till i mina rapporter. Det innebär även att jag tjänat ca 120 000 kr före skatt på att bo här, eller 30% ökning på totalt kapital! Det är verkligen inte illa pinkat och jag kan kosntatera att jag tjänat pengar på alla tre lägenheter jag ägt de senaste 3 åren!

Värdet på mina pengamaskiner har backat en aning men det positiva är att de producerat hela 1400 kr i utdelningar denna månad vilket känns riktigt härligt! Det är rea på byggstenarna till maskinen just nu men den fortsätter ändå producera i form av utdelningar vilket känns helt fantastiskt.

Viktiga lärdomar från Augusti

Som jag skrev ovan så kan jag bara konstatera att jag tjänat pengar på alla boenden jag ägt. Totalt har det blivit tre lägenheter, varav en var en ren spekulation där jag renoverade en sliten sådan. En stor del av grunden till mina pengamaskiner kommer från just dessa affärer.

Just nu befinner jag och min sambo i en intensiv period med stora kassaflöden i båda riktningar. Pengar flödar ut i form av renoveringsbehov i huset, men flödar även in vid försäljning av lägenhet samt andra prylar vi inte behöver. Närmare senhösten kommer jag kunna summera allt samt återigen börja fokusera på att bygga vidare på pengamaskinerna. För just nu så går det inte in några pengar där vilket känns tråkigt men samtidigt helt ok då vi just nu bygger på vårt drömboende.

Utdelningar i Augusti

Som avslutning på min månadsrapport så summerar jag månadens utdelningar samt den totala utdelningen för året. Ett stort mål jag har är att mina utdelningar en dag ska täcka alla våra utgifter och därför vill jag lyfta fram detta främst för min egen del, så att mer fokus finns på långsiktighet och återinvestering av utdelning, än på själva aktiekurserna från dag till dag.

 • Utdelningar Augusti: 1 400 kr
 • Utdelningar totalt i år: 8 156 kr

Hur har din månad sett ut?


2 thoughts on “Månadsrapport Augusti 2015

  1. Investeraren Post author

   Satte helt enkelt en deadline i början av projektet 🙂 För att ha något att jobba mot.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *