Månadsrapport Augusti 2014

Publicerad 1 september, 2014

Augusti var ingen super spar månad som September är tänkt att vara. En weekend i London samt andra eftersläpande utgifter gjorde att jag inte kunde spara och investera så mycket som jag hade önskat. För att plocka ut några ekonomiska highlights från månaden.

 

månadsrapport augusti 2014

  • Aktieportföljen var i princip oförändrad, back knappt 200 kr och ligger just nu på ca 307 800 kr.
  • CSN lånet amorterades ner 6405 kr, se nedan för kommentar kring detta.
  • Billånet amorterades ner med 324 kr.
  • Eget kapital uppgår nu till 273 474 kr, vilket är en ökning med ca 6500 kr.

 

Portföljen har i princip rört sig i sidled. Jag låg länge ovanför plusstrecket men det var sedan 203 Web groups rapport i fredags som tog med hela portföljen en bra bit ner i källaren. Kortsiktiga dippar är sådant som händer, framförallt i mindre bolag med låg omsättning i aktien.

Även den här månaden så blev det tung amortering på CSN lånet, knappast något jag valt själv utan detta handlar precis som jag skrev i förra månadsrapporten, om att jag fått ett återkrav från CSN varav jag är tvungen att betala tillbaka ca 50 000 kr av lånet på några få månader. Hade mycket hellre slängt in dessa i kapitalförsäkringen men nu är det bara att gilla läget. Jag minskar ju i alla fall skulden och ökar min förmögenhet.

En till teknisk aspekt som ni kan se i bilden är att jag endast har kvar 17896 kr på billånet vilket är betydligt mindre från förra rapporten. Det som hänt är att jag lånade upp pengar på lägenheten för att lösa motsvarande del av billånet som givetvis är ett dyrare lån. Det är alltså ingen monster amortering utan snarare ett strategiskt val för att minska ränteutgifterna.

Viktiga lärdomar från Augusti

Sommaren generellt innebär en hel del utgifter då jag älskar att resa och gärna roar mig med kompisar vilket brukar medföra en del extra utgifter. Släpningar från dessa syns även i denna månadsrapport då en weekend till London drog ner möjligheten till sparande.

Nu är September här där en super spar månad, eller snålmånad om man så vill väntar. Här ska göras matlådor, prylar ska säljas och mycket annat. Hoppas det kommer synas i nästa månadsrapport.

Hur mycket rikare blev du den här månaden?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *