Månadsrapport April 2016

Publicerad 30 april, 2016

Som ni kommer se i den här månadsrapporten så är jag otroligt nära att titulera mig som halvmiljonär! Jag har varit över strecket flera gånger under månaden, men tack vare en sur börs framförallt igår så halkade jag ner under. Det är dock inget jag lägger någon vikt vid utan nya tag den här månaden. Jag kan konstatera att jag lägger ännu en rekordmånad bakom mig när det kommer till sparandet. Mycket kan jag tacka förra månadsutmaningen om att försöka uppnå en sparkvot på 75%, något som verkligen fick mig att tagga till. Nu till siffrorna.

 

månadsrapport april 2016

 • Sparkvoten för månaden blev 71%.
 • Nettosparande till Avanza blev 18 000 kr.
 • Månadens aktieutdelningar blev 2 311 kr.
 • Eget kapital uppgår nu till 495 569 kr, vilket är en ökning med 15 639 kr.

 

Jag kan inte annat än att vara nöjd på sparfronten. Att kunna nettospara hela 18 000 kr känns fantastiskt bra. Som ni kan se så har jag även passat på att utöka min belåning via Avanzas Superlån. Det kom faktiskt en glad nyhet igår från Avanza där dem meddelade att antalet aktier som godkänns för Superlånet utökas rejält! Det innebär att mitt belåningsutrymme även ökade ganska rejält vilket känns fantastiskt bra.

Viktiga lärdomar från April

I lite över ett år har jag sparat konsekvent i mina pengamaskiner och trots att perioden varit nedåtgående på börsen så har jag genom att köpa varje månad fått riktigt fina ingångskurser och ligger därför på plus som helhet. För att inte tala om hur bra jag sovit under perioden med tanke på att jag inte behövt fokusera på aktiekurserna utan snarare blivit glad av att kunna köpa billigare.

Den svenska portföljen börjar även växa ifrån den amerikanska vilket känns bra och har varit planen hela tiden. Jag är inte superbekväm med valutarisken och vill därför ha en majoritet med svenska bolag.

Portföljhändelser i April

Istället för att enbart lista utdelningarna så tänkte jag även visa hur jag fördelat månadens köp av aktier. Detta är något som många frågar efter så därför tar jag med dem här. Ni ser här att jag inte köpt några Castellum denna månaden vilket beror på att jag väntar in emissionen där jag avser att teckna fullt.

 

månadens köp april

 • Utdelningar April: 2 312 kr
 • Utdelningar totalt i år: 7 033 kr

6 thoughts on “Månadsrapport April 2016

 1. olaslayer

  Man kan inte heller köpa allt varje månad :). Men du har stor skara aktier! Hur hinner du läsa alla nyhetsflöden? Jag har 5 och tycker det tar för mycket tid redan 🙂

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tjena!
   I ärlighetens namn så håller jag inte koll på alla flöden. Jag kollar på rapporterna osv men även kvartalsrapporter kan vara ovesäntliga om man är så långsiktig som jag. Ett kvartal kan alltid vara kasst utan att bolaget ändrats 🙂

   Reply
 2. stibbe

  Tja!
  Kul och bra blogg!

  Hur räknar du ut din soliditet?

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej Stibbe!
   Den får jag ut genom att dela mitt egna kapital (förmögenhet) med tillgångarna. Eget kapital / summa tillgångar. Den visar med andra ord hur mycket av mina tillgångar som är finansierade av ”mina” pengar och inte lån. 🙂

   Reply
 3. M

  Du måste börja använda tusenavdelare i excel! 🙂

  Bra jobbat, imponerande och inspirerande

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Bra tips, ska se till att ordna det till nästa! 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *