Månadens investeringar

Publicerad 12 juni, 2015

Sagt och gjort, igår skickade jag in 8000 kr till Avanza med tanke på att skatteåterbäringen lite trevligt hälsade på. Samtidigt så skrev jag i inlägget före att jag var osäker på hur jag skulle placera kommande insättningar. Börsen känns ju dyr nu och alla pratar om den stora kraschen. Samtidigt så har börsen känts dyr i flera år och på samma sätt har det pratats om en ny krasch hur länge som helst.

Därför väljer jag att helt strunta i detta med att försöka tajma utan köper istället lika delar av alla 10 bolag som ingår i min utdelningsportfölj. Systematiskt precis som det var tänkt hela tiden. Det är ofrånkommligt att marknaden inte ska svänga och vända ner ibland och att hela tiden försöka gissa och tajma när detta ska ske kommer knappast att gå i det långa loppet. Nej jag fortsätter att köpa fina bolag som delar ut pengar, år efter år.

Om nu kraschen kommer nästa vecka, om 2 veckor eller kanske om tre år. Ja, då kommer jag fortsätta köpa även dem månaderna, precis som att jag köper nu. Att fokusera på aktiens pris är en sak. Jag är mer intresserad av pengarna som min pengamaskin kommer betala till mig i framtiden. För att det ska öka så krävs fler byggstenar, alltså fler aktier.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *