Lördagsfunderingar och nya aktieköp

Publicerad 6 december, 2014

För en vecka sedan var jag i full gång med att jobba då jag befann mig på tjänsteresa. Den här helgen ser betydligt lugnare ut och jag kunde istället sova ut och avnjuta en härlig frukost med min sambo. Då sambon dessutom jobbar hela dagen kommer jag passa på att ägna en hel del tid åt företaget och se vad jag kan göra där för att utöka mina passiva inkomster.

Börsen går allt annat är min väg just nu. Precis som tidigare så är det min position inom oljeservice som spökar och drar ner hela innehavet. Utöver det så har 203 Web Group det kämpigt med trafiksiffror samtidigt som det finns många ljusglimtar i och med nya appen som lanserats.

Oljepriset har ju verkligen störtdykt vilket tagit med både Fred Olsen Energy och Bonheur ner mot havets botten. Som alltid när det blir sådana här kriser så är det omöjligt att veta när det nått botten samtidigt som det kan gå väldigt fort när det väl vänder. Oavsett vilket så ligger jag kvar i mina innehav och har dessutom ökat lite inom olja de senaste veckorna då jag köpt:

Som ni ser så är Statoil ny i portföljen och här är det helt enkelt så att jag tagit pengar från räntefonderna samt kastat ut SSAB från portföljen. SSAB har jag ägt i så många år i olika omgångar och oavsett ekonomiskt klimat har man som aktieägare alltid blivit besviken. Nu är jag trött på detta skitbolag och lägger istället pengarna i Statoil. Detta gigantiska oljebolag som till dagens kurs ger en direktavkastning på över 5%! Dessutom betalas denna ut kvartalsvis.

Nu skulle en vändning inom oljesektorn verkligen kunna ge en skjuts i min portfölj. Drömmen vore om branschen stabiliseras och att framförallt investeringarna tar fart igen. Skulle då Fred Olsen och Bonheur dela ut lika mycket som de i princip gjort varje år så skulle direktavkastningen i portföljen vara väldigt väldigt fin.

I övrigt så hoppas jag på att kunna investera en rejäl slant nu i slutet av december. Förhoppningsvis kommer lönen vara rejält saltat efter tjänsteresan samtidigt som jag får styrelsearvodet utbetalt som en klumpsumma vilket borde kunna bli 10 000 kr plus. Har jag riktigt flyt så kan det bli mellan 15 – 20 000 kr att investera.

Som tidigare så kommer fördelningen vara 50/50 på nya fondportföljen och aktier. För fonddelarna så blir det 50/50 Ryssfond samt de andra två fonderna jag skrivit om tidigare.

På aktiesidan kan det säkerligen bli fler Statoil aktier.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *