Lockas inte av en Snabb Vinst

Publicerad 12 februari, 2015

Ni som hängt med ett tag vet att jag har en viss tendens att plocka hem vinster som kommit lite för snabbt och därmed inte kunna hålla på innehaven i det långa loppet. Hela poängen är ju att jag ska bygga en pengamaskin där fokus är på utdelningen och att den växer över tid. Samtidigt är det så himla lätt att stirra sig blind på summan av portföljen dag in och dag ut, något jag som tidigare sagt jobbar med.

Något jag märkt hos mig själv är att jag inte har problem med att rida ut en tuff period så som i oljebranschen, där jag fick följa mina innehav Statoil och Fred Olsen ner mot havets djup. Sen gick det rätt snabbt upp och på kort tid var jag helt plötsligt plus på mina investeringar i dessa innehav. Då är det ganska vanlig börspsykologi att sälja av en del för man vill ju inte utsätta sig för det jobbiga man nyss varit med om och riskera åka med ner på havets djup igen.

Men detta är ju som Calle kommenterade i tidigare inlägg ett preventivmedel mot uppgång i portföljen.

Därför blir det nu fokus på att hålla i Fred Olsen, även om det är en berg-och-dalbana. För min tanke med den investeringen har ju varit på lång sikt där jag vill plocka utdelning som detta bolag vanligtvis ger. Nu valde man att under 2015 hålla inne på den tyvärr samtidigt som jag tror att det är ett klokt beslut.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *