Likvid i väntan på Köplägen

Publicerad 8 augusti, 2014

Börsen har den senaste tiden stängt på minus flera gånger och kanske är det en negativ trend som inletts. Jag har under sommaren plockat hem en hel del vinster och är i skrivandets stund 50% likvid i portföljen, något som inte hänt på ett bra tag.

Det här med börsen och psykologi är grymt svårt och vi vet alla att det är omöjligt att pricka toppar och bottnar. Dock så anser jag just nu att vi har haft flera år med stigande börser och jag har fått se min portfölj växa rejält under den här tiden. Då känns det nästan bättre att börja snitta ner och bygga upp likvider innan det börjar gå utför. Visst jag lämnar säkert en hel del smulor kvar på bordet, men det är jag villig att leva med.

Hur som helst så är det under ekonomiska kriser och sättningar som riktiga förmögenheter byggs och skulle det ske en sådan framöver vill i alla fall jag ha en hel del likviditet att investera.

För övrigt så börjar jag sakta men säkert komma tillbaka till vardagen igen efter en tids semester. Jag och sambon har börjat storhandla, laga matlådor och träningsrutinerna är tillbaka på plats vilket känns skönt.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *