Köpt och Sålt under Dippen

Publicerad 17 oktober, 2014

börsen oktober 2014

Det har väl knappast undgått någon att börsen tappat ganska rejält på senare tid. Perfekt läge för en annan som är relativt likvid att fylla på med kvalitativa högutdelare. Det har både gjorts nyköp samtidigt som jag sålt en del. I stora drag har jag den senaste veckan gjort följande affärer med en kommentar kring varje.

Det svider när man ser portföljen sjunka i värde dag för dag, samtidigt som det känns betydligt bättre att köpa bra bolag till lägre priser.

 • Jag köpte 100 st Mekonomen för 140.25 kr. Närmare 5 % direktavkastning till den kursen och dagens utdelning. Har för avsikt att fylla på mer i Mekonomen framöver.
 • Sålde 200 st Realty Income för 43.40 USD. Sålde här med en vinst på ca 2900 kr plus all utdelning jag erhållit vilket är ca 1150 kr. Totalt en vinst på 4000 kr. Min tanke är att köpa tillbaka Realty för under 40 USD, så väntar in det läget.
 • Har sålt totalt 2500 st 203 Web Group för i snitt 13 kr. Har blivit en fin vinst på dem men känner samtidigt att jag vill minska risken i portföljen och minimerar därför innehavet i 203 för stunden. Som jag skrivit om tidigare så är risken stor att det kommer bli en emission fram mot årsskiftet så förhoppningsvis kan jag komma in billigare senare. Min grundsyn på 203 har absolut inte ändrats men jag tror samtidigt att småbolag kan ta mycket stryk i detta börsklimat då folk flyr risk. Har dessutom svårt att se någon stor trigger som kan få kursen att sticka mot 20 kr den närmsta tiden. Hoppas inte jag har fel i detta.

Jag tycker det är skönt med en liten sättning med tanke på att jag sedan ett tag snittat över mot räntor. Det var precis det här jag hade hoppats på skulle hända. Nu återstår att se om detta var en tillfällig dipp och om vi ska fortsätta testa nya höjder eller om vi ska ännu längre ner. I vilket fall så står jag redo och jag tror då inte att vi ska ner lika långt i källaren som under finanskrisen. Samtidigt så vet man aldrig i denna värld.

Konstaterar även att det var klokt att slänga ut Ryssfonderna då de båda tappat ca 10% sen jag sålde.

Hur har du agerat under den senaste tidens nergångar?

 


2 thoughts on “Köpt och Sålt under Dippen

 1. Bico

  Hej

  Jag har läst din blogg ett tag och har länge tänkt att du tradar mer än investerar. Hur ser du på det?
  En fråga i all välmening som mer ställs på grund av min ”känsla” och inte exakt utvärdering av dina aktiviteter.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej Bico,
   Nog kan jag hålla med om att jag Swingtradear en hel del. Detta är något jag försöker bli bättre på att inte göra även om det lockar titt som tätt. Men håller helt klart med om att jag gör alldeles för många trades för att just nu räknas som investerare. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *