Köpt en post i King (Candy Crush)

Publicerad 26 augusti, 2014

Har du någon gång funderat på vilka som gjort det galet populära spelet Candy Crush som du säkert ständigt får inbjudningar från dina Facebookvänner att börja spela? Det är i alla fall ett svenskgrundat bolag som heter King och som tidigare i år noterades på New York börsen.

Precis som många andra bolag som noterats de senaste åren så har King varit välidgt hypeat med höga förväntningar på sig. När rapporten släpptes nu senast så föll bolagets aktie med nära 30% under en kort tid varav jag nu har valt att plocka in en post i portföljen. Jag hoppade på vid 13.85 dollar och har sedan dess varit med om ett tapp på lite drygt 5% som i skrivandets stund har hämtats igen. I dagsläget ligger jag lite plus.

king

Anledningen till att det blev ett sådant kraftigt fall efter rapporten är att bolaget sänkt sina utsikter för helåret från galet bra till enbart bra. Då blir det givetvis tvära kast i en aktie som är så pass hypead som denna varit.

Varför väljer då jag att köpa på mig en post i King?

Starkt kassaflöde och klockren affärsmodell

Kings dunderhit är som sagt Candy Crush saga, ett spel som finns både via webbläsare och mobila enheter. Detta är ett otroligt enkelt spel där det inte krävs mycket jobb från Kings sida för att släppa nytt innehåll så som nya banor, samtidigt som det är galet beroendeframkallande. Spelet i sig är gratis och det dem tjänar pengar på är att istället sälja saker i själva spelet. De kan med andra ord sälja oändligt med saker för plattformen finns ju redan där.

Detta är alltså en enorm kassasucce som genererar ett väldigt starkt kassaflöde varje månad.

Vad tänker då skeptikern på när det kommer till King? Ja, Candy Crush blev ju en riktig dundersucce och det är osannolikt att King skulle kunna skapa ett liknande spel som blir lika populärt. Jag tänker då att Candy Crush redan är en sådan kassako att även om de tappar spelare med tiden så kommer det fortsätta generera en väldigt fin vinst en bra tid framöver.

Under tiden så släpper King ständigt liknande spel med samma genialiska affärsmodell som kanske inte blir lika stora succeer som Candy Crush, men som säkerligen kommer bidra med ytterligare intäkter till bolaget.

king aktiedata

Jag tror att det var en överreaktion på bolagets rapport helt enkelt. Idag är P/E talet under 7 som ni kan se i tabellen.

Vad anser du om King, är bolaget överskattat eller är det en guldgruva?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *