Köpplan Aktier kommande tiden

Publicerad 10 oktober, 2014

börskrasch grafBörsen fortsätter att falla och flera bolag börjar se riktigt intressanta ut igen. Som vanligt så hatar börsen osäkerhet och så fort det finns en massa frågetecken så blir folk rädda och säljer. För oss långsiktiga som vill köpa kvalitetsbolag med hög direktavkastning så är detta givetvis bra. Personligen så är det mycket enklare att köpa bolag efter en tids nedgång än när de gått upp 20%.

Sedan en tid tillbaka har jag sparat det mesta i Spiltan Räntefond Sverige. Detta är en väldigt defensiv placering och ger förhoppningsvis inflationsskydd. Därmed är det inget långsiktigt sparande jag har.

Just nu har jag ca 80 000 kr i denna fond vilket utgör ca 30% av dagens portföljvärde. Min plan har hela tiden varit att dopa mina månadsköp med dessa efter en tids nedgång på börsen. Personligen trodde jag det skulle dröja ett tag innan fallet skulle komma, men som det ser ut nu så har vi tappat ganska mycket bara de senaste veckorna. Därför börjar jag fundera på när jag ska börja portionera ut dessa likvider och dopa mina månadsköp.

Bolag jag tänker fylla på med aktier i framöver är:

Alla dessa har fallit kraftigt den senaste tiden. Både Bonheur och Mekonomen är högutdelande bolag så de har jag för avsikt att sitta länge på. SSAB vill jag vänta på vad Q3 rapporten säger innan jag köper fler aktier.

Det lockar verkligen i köpfingret när dessa aktier tappar 3% dagligen, men samtidigt så kan det vara bra att vänta ett tag till. Min förhoppning är att kunna få en hel del över att investera denna månad och då kan det mycket väl bli köp i Bonheur och Mekonomen. Hoppas det sjunker än mer tills dess.

När börjar du köpa aktier igen?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *