Köper Fred Olsen Energy och Mekonomen

Publicerad 3 oktober, 2014

 

Idag välkomnar jag två nya bolag i portföljen (nästan), nämligen Fred Olsen Energy och bilmeckarna Mekonomen. Jag äger redan indirekt Fred Olsen Energy i och med att Bonheur äger 51% av bolaget. Anledningen till att jag nu valde att köpa Fred Olsen istället för fler Bonheur aktier var att kursen i Fred fallit betydligt mer än Bonheur, så den rabatt vi såg tidigare har försvunnit. Tidigare kunde man köpa Bonheur för samma pris som Fred Olsen och fick då resterande verksamhet i Bonheur gratis, men så är inte längre fallet. Sedan är det även den fina utdelningen som lockar i Fred Olsen.mekonomen

Det roliga med Mekonomen är att jag häromdagen lämnade in min bil på service där. Det är första gången jag lämnar in en bil på service och tanken var att jag skulle lämna in det på märkesverkstad först. Men när det visade sig att de skulle ha dubbelt så mycket som Mekonomen samtidigt som jag fick mer hos de sistnämnda så blev valet väldigt enkelt.

Mitt bemötande kunde inte varit bättre hos Mekonomen och jag är hur nöjd som helst med arbetet de utförde. De har verkligen kunden i fokus och tänker service, inte minst då jag fick en rabattcheck på drivmedel och en påse Ahlgrens bilar på passagerarsätet när jag hämtade bilen. En billig sak för Mekonomen men en trevlig gest jag som kunden verkligen tar åt mig av och det är ganska givet var jag kommer serva bilen nästa gång.

Nu baserar jag inte mitt köp i Mekonomen på att jag fick en påse med godis av dem utan jag har givetvis gjort hemläxan och kikat på senaste rapporterna.

För att finansiera dessa så såldes lite 203 Web Group och totalt rör det sig om:

I båda fallen så är det en fin direktavkastning som lockar framförallt. Tror båda bolagen även kan vara bra Turn around Case.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *